Bas van de Goor Foundation en jarige Diabetesvereniging Nederland samen naar de top!

Als je te horen krijgt dat je diabetes type 2 hebt kun je bij de pakken neer gaan zitten of het heft in eigen hand nemen. Een gezonde en actieve leefstijl zorgt ervoor dat je je diabetes beter onder controle krijgt. Samen met de Bas van de Goor Foundation onderstreept DVN het belang van een actieve leefstijl.

Première
Door onder andere te schaatsen, fietsen, wandelen, zwemmen en volleyballen laten jong en oud zien, dat voluit leven met diabetes mogelijk is. Bij elke activiteit wordt een filmpje gemaakt, in totaal 21. DVN maakt van de 21 regionale films uiteindelijk een complete film, die haar première zal beleven bij het DVN jubileumcongres op 5 november aanstaande. Het motto van de filmpjes luidt: ‘Diabetes is topsport. Winnen doe je alleen, het verschil maak je samen’.

65-jarig jubileum DVN
Diabetesvereniging Nederland is de samenwerking met de Bas van de Goor Foundation aangegaan om te laten zien dat zij al 65 jaar volop actief is. Diabetesvereniging Nederland heeft al veel beweeginitiatieven genomen. Ook in 2010 zet DVN het Nederlands publiek aan tot bewegen, onder andere met www.fietsenvoordiabetes.nl, diverse kinderkampen en een Stranddag. DVN zet zich ook in voor het verbeteren van diabeteszorg in Nederland door het geven van voorlichting aan mensen met diabetes en aan zorgverleners, op vele niveaus.

Atlas Diabetes Challenge
De Bas van de Goor Foundation gaat zeer regelmatig grote en kleine nieuwe uitdagingen (‘challenges’) aan met kinderen en volwassenen met diabetes. Van de Goor beklimt in september van dit jaar, samen met 14 mensen met diabetes type 2, de top van het Atlasgebergte. Hij wil met deze challenges meer mensen met diabetes bewust maken van het belang en positieve effect van sport in hun dagelijks leven. Dit effect wordt tijdens de beklimming van het Atlasgebergte onderzocht door vooraanstaande Nederlandse diabeteswetenschappers, die ook mee klimmen.

Wekelijks beweegfilmpje met DVN en de Bas van de Goor Foundation is te vinden via www.dvn.nl
De introductie van de samenwerking is terug te zien via http://www.dvn.nl/nieuws/nieuwsspecials/dvn-en-bas-van-de-goor