App Binkie helpt bij ziekte of ongeval kind

Vroeger had een jonge ouder altijd wel een ervaren ouder in de buurt aan wie hij snel om raad kon vragen. Tegenwoordig is dat minder vanzelfsprekend. Meer mensen hebben een dynamische leefstijl waardoor ze vaker van huis zijn. Bij dit moderne leven horen moderne tools. Internet is er een heel belangrijke maar de overdaad aan informatie maakt dit medium minder geschikt voor wie ongerust is en snel een antwoord hebben wil.

Voor en door jonge ouders
Binkie is anders want deze app werd bedacht door jonge ouders: Wessel Tiessens en Inge Koolen. Inge’s onvrede over de weinig visuele informatie in de boekjes van het consultatiebureau bracht haar op het idee van een app. Inge Koolen: “Je zit als jonge ouders zo vaak met vragen waar je eigenlijk direct een duidelijk antwoord op wilt hebben. Maar je wilt, zeker in het weekend, niet meteen naar huisarts of EHBO. Dan is het handig als je zelf, aan de hand van foto’s, kunt checken waar bijvoorbeeld rode bultjes op duiden.”

Van symptoom naar actie
Binkie bevat maar liefst 86 ziekten en ongevallen die voorkomen bij jonge kinderen. De applicatie begint bij het symptoom: die is te vinden in een alfabetische lijst, maar ook door te klikken op een lichaamsdeel van Binkie. Hierna stelt Binkie vragen en toont foto’s van de diverse symptomen waardoor de juiste aandoening kan worden herkend. De ouder krijgt te horen wat hij zelf kan doen en wanneer er een huisarts moet worden geraadpleegd. Ook biedt Binkie de mogelijkheid om belangrijke medische telefoonnummers, zoals huisartsenpost en apotheek, in de applicatie op te slaan zodat eventueel meteen kan worden gebeld. Binkie is dan ook niet bedoeld als vervanger van de huisarts maar als een eerste praktische vraagbaak voor ouders, grootouders, verzorgers, leerkrachten of oppas.

De app is geschik voor de Iphone en kost € 3.99, ga naar www.binkieapp.nl voor meer informatie.