Gratis! Per Saldo zoekt proefkonijnen voor onlinecursus

Een absolute aanrader voor mensen die overwegen voor een pgb te kiezen of dit al hébben besloten. Dan moet u vervolgens een budgetplan invullen voor het zorgkantoor. De onlinecursus ‘Pgb, iets voor mij, en dan? Zo schrijf ik een overtuigend budgetplan’ wijst u de weg. In november en december gratis deelname. Daarna betaalt u de volle prijs.

 Een uitkomst voor u, als het volgen van een cursus bij Per Saldo een niet te overbruggen investering is. Omdat u uren reizen ver weg woont, u minder mobiel bent, u niet weg kunt vanwege de kinderen. Of geeft u sowieso de voorkeur aan een digitale cursus, die u vanaf uw eigen computer, op uw eigen tijd, in uw eigen tempo kunt volgen.

Of deze allereerste onlinecursus werkt? Dat testen we graag uit. Met u!

 Inhoud

Met de noodzakelijke informatie en het naast elkaar zetten van de ‘voors en tegens’ van pgb en zorg in natura, ervaart u of het pgb voor u een bewuste keuze is. Ook wordt u zich ervan bewust of u voldoet aan de randvoorwaarden om het pgb te kunnen beheren. Aan het eind van deel 1 weet u waarom het pgb voor juist voor u belangrijk is en of het beheer ervan gaat lukken.

Zo ja, dan bent u verplicht dit duidelijk te maken aan het zorgkantoor. Dat moet u doen met het formulier ‘Budgetplan’. Omdat u uw punten in deel 1 helder op een rij hebt gezet, wordt het invullen een kwestie van: uw gegevens op de goede plek zetten. U krijgt bij elke vraag een toelichting, zodat u de juiste informatie vermeldt, niet te veel, niet te weinig.

 

Wat levert de cursus u op?

 • Voor startende zorgvragers
  De cursus kan bepalend zijn voor het krijgen van een pgb
 •  Voor ervaren budgethouders
  U herijkt uw eigen keuze voor het pgb, legt in woorden vast waarom het pgb voor u belangrijk is. Kortom, een opfrisronde van uw motivatie voor het pgb.
 •  Voor startend én ervaren
  U helpt Per Saldo met uw commentaar!
  Daarmee kunnen we deze cursus verbeteren en er ons voordeel mee doen bij volgende, nog te ontwikkelen digitale cursussen.

Duur

De tijd die u eraan kwijt bent, zal liggen aan uw bekendheid met het pgb. De verwachting is tussen de 4 en 10 uur.

 

Opgeven

Wilt u meedoen en uw ervaringen, commentaar, tips voor verbeterpunten aan ons doorgeven? Per Saldo nodigt zowel nieuwe zorgvragers als ervaren budgethouders uit, zich voor 21 oktober op te geven.

Voor het meedoen aan deze tijdelijk gratis cursus, vraagt Per Saldo wel een wederdienst. Bij aanmelding bevestigt u dat u zich aan de twee volgende afspraken zult houden:

1.    U volgt de cursus in de periode november-december 2013.

2.    U geeft uw mening over de cursus en beantwoordt onze vragen.

Geef u op door u aan te melden via http://www.pgb.nl/cursussen-en-voorlichting/cursussen-voor-budgethouders/pilot-online-cursus-pgb-is-dat-wat-voor-mij