Mensen met een beperking speciale genodigden wedstrijd FC Den Bosch – jong PSV

 Vrijdagavond 20 september vulde een hele tribune in De Vliert zich met een paar honderd speciaal genodigde gasten. FC Den Bosch had voor de wedstrijd FC Den Bosch – jong PSV 500 kaarten gratis ter beschikking gesteld (mogelijk gemaakt door sponsor Schouten en Nelissen) aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. De ledengroepen KansPlus/Sien regio Eindhoven/Helmond, Asten/Someren, Gemert, Vlijmen, Valkenswaard, Bossche Ommelanden e.o., Oisterwijk en Tilburg maakten dankbaar gebruik van de uitnodiging. Ongeveer 100 mensen met een verstandelijke beperking hadden een fantastische avond. Voetba2l

Voetbal

‘Vanuit hun maatschappelijk betrokkenheid wil FC Den Bosch een bijdrage leveren aan het verbeteren van sportbeleving voor onze doelgroepen’, vertelt Karin van der Leest, fondsenwerver voor Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds. ’Wij willen mensen met een beperking in staat stellen om volwaardig mee te doen in de samenleving. Daartoe tillen wij, in dit geval samen met FC Den Bosch, initiatieven van de grond die dit voor hen mogelijk maakt. Op verschillende manieren willen wij  duidelijk maken dat het hebben van een handicap geen excuus mag zijn voor uitsluiting. Of het nu gaat om zelf sporten of het bijwonen van sportevenementen. Mensen met een beperking horen er in onze samenleving gewoon bij’.

FC Den Bosch directeur Peter Bijvelds vertelt over het initiatief om ook sportclinics te organiseren voor deze speciale doelgroep. ‘Zo’n clinic wordt gegeven door een tiental voetballers, onder leiding van onze trainers. Deze clinics vinden in het FC Den Bosch stadion plaats en organiseren wij voor jongeren met een verstandelijke beperking.’ Karin van der Leest is blij met dit initiatief. ‘Juist het stimuleren van het ‘samen doen’ tussen mensen met en zonder beperking is iets wat wij nastreven in onze projecten’. Meer informatie over de projecten van de twee fondsen kunt u vinden op www.fondsverstandelijkgehandicapten.nl en www.revalidatiefonds.nl