In memorian Piet Busscher

In Memoriam – Piet Busscher

 ‘Ieder mens heeft een weg te gaan in dit leven. Iedereen strijdt op zijn terrein zo hard hij kan, totdat het voorbij is’

Tekst rouwkaart Piet

 Deze week werden wij geconfronteerd met het bericht dat oud-collega Piet Busscher is overleden. Piet zou in april van dit jaar 65 jaar zijn geworden.

reunievogg_Piet_okt2012

 Piet zette zich – na een carrière bij de politie – vanaf de jaren tachtig met hart en ziel in voor mensen met een (verstandelijke)  beperking en hun ouders en verwanten. Dat deed hij als consulent bij de oudervereniging VOGG, vervolgens bij de Federatie van Ouderverenigingen en uiteindelijk bij Programma VCP. Het was een intensieve tijd en als collega’s waren we zeer op elkaar betrokken.

 Eind 2012 hebben we de periode bij de VOGG nog met collega’s van toen gememoreerd én gevierd tijdens een reünie bij Piet in Tuk. Hij wilde betrokken blijven, verbindingen maken en contact houden met (oud)collega’s.  Dat hij hiertoe het initiatief nam, sierde hem.

 Piet was een zeer betrokken belangenbehartiger. Een intelligente, lieve man, altijd zeer serieus en met het hart op de juiste plek. Piet heeft een lange strijd moeten leveren tegen zijn ziekten. Ook maakte hij met zijn gezin zeer emotionele tijden mee. Toch bleef hij altijd positief, sportief en ondernam zoveel hij kon. Hij bleef echter kwetsbaar. En nu heeft hij zijn strijd verloren.

 We wensen zijn familie veel sterkte en de kracht om door te gaan. We zullen Piet blijven herinneren als een uniek mens.