Persbericht KansPlus: ‘Gemeente heeft mensen met een verstandelijke beperking niet in beeld’

Het proefschrift Lof der Oppervlakkigheid van Femmianne Bredewold roept veel herkenning op bij ouders van mensen met een verstandelijke beperking. Het zou verplichte kost moeten zijn voor elke gemeenteambtenaar die zich bezighoudt met de Wet maatschappelijke ondersteuning. Uit een enquĂȘte van KansPlus blijkt bovendien dat gemeenten in korte tijd nog heel veel moeten doen om mensen met een verstandelijke beperking goed op te kunnen vangen.

De overheid rekent erop dat de buurt en de wijk mensen met een verstandelijke beperking zullen helpen te integreren in de maatschappij. Maar in de praktijk komen contacten tussen mensen zonder en met verstandelijke of psychische beperkingen om allerlei redenen niet tot stand, constateert Femmianne Bredewold in haar proefschrift Lof der Oppervlakkigheid. Ze was afgelopen zaterdag op de algemene ledenvergadering van vereniging KansPlus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gemeente heeft mensen met een verstandelijk beperking niet in beeld

Lezing Femmianne Bredewold
140524 lezing kansplus