Gouden speld van verdienste voor penningmeester Yolanda Goppel. Zij draagt het stokje over aan Evert de Knecht

Tijdens de algemene (leden) vergadering van KansPlus op 24 mei jl. heeft de penningmeester van KansPlus, mevrouw Yolanda Goppel, het stokje overgedragen aan de nieuwe penningmeester, de heer Evert de Knecht. DSC_5787Mevrouw  Goppel werd in 2007 penningmeester van de fusievereniging  KansPlus (rechtsvoorgangers het WOI en de VOGG). In de tijd dat zij penningmeester werd begon de overheid  met het afbouwen van de overheidssubsidies. De vereniging ging moeilijke tijden tegemoet. In 2011 werd de commissie Toekomst KansPlus  in het leven geroepen. Om weer stabiliteit en toekomstperspectief te verkrijgen moesten er maatregelen genomen worden die voor het landelijk bureau zeer ingrijpend waren: een ‘gedwongen’ verhuizing van Utrecht naar Houten vanwege de huisvestingskosten, het niet verlengen van tijdelijke contracten,  het ontslag van medewerkers. Het bestuur stond voor moeilijke afwegingen en keuzes. De verantwoordelijkheid als penningmeester woog zwaar.

Het bestuur en de vereniging KansPlus dankt mevrouw Goppel voor haar grote inzet, standvastigheid en betrokkenheid gedurende turbulente jaren en haar bijdrage aan het hervinden van een stabiele basis.

Als afscheid kreeg mevrouw Goppel uit handen van voorzitter de heer Rein Baneke een handgemaakte klankschaal cadeau. Iedere klankschaal heeft een eigen klankkleur, een eigen geluid, een eigen toonzetting. Dit geluid resoneert  lang na. Zo heeft Yolanda een geheel eigen geluid en kleur die haar uniek maken. Tevens kreeg zij de gouden speld van verdienste met oorkonde uitgereikt.

Mevrouw  Goppel heeft tijdens de algemene (leden) vergadering  het stokje overgedragen aan de nieuwe penningmeester, de heer de Knecht. Hij is eerder penningmeester geweest van de VOGG, één van de rechtsvoorgangers van KansPlus.

Yolanda gaat haar talenten inzetten voor het verenigingsleven van haar woonplaats Doesburg.