Antwoorden kamervragen over inkoopbeleid zorgkantoren

Een goed meerjarig inkoopbeleid kan zeker een bijdrage leveren om te voorkomen dat nieuwbouwprojecten leegstaan vanwege onzekerheid over de inkoop van deze capaciteit door het zorgkantoor, aldus staatssecretaris Van Rijn (VWS). Hij antwoordde vorige week op de kamervragen die Otwin van Dijk (PvdA) in maart stelde over het leegstaan van een nieuwbouwlocatie voor kinderen met een verstandelijke beperking in Hengelo en het inkoopbeleid van een zorgkantoor.

Het gaat om een acht jongeren  met een verstandelijke beperking waarvan de verhuizing naar een nieuwbouwlocatie van JP van den Bent Stichting  Hengelo in 2013 werd afgeblazen. De afwijzing had te maken met het inkoopbeleid van zorgkantoren. Het zorgkantoor zag geen ruimte om te kunnen garanderen dat het in 2014 of 2015 deze locatie zou contracteren. De partijen zijn intussen tot een oplossing gekomen en de jongeren krijgen nu zorg via een volledig pakket thuis (vpt).

http://www.vgn.nl/artikel/20974