In memoriam de heer Piet Huijsmans

Knipsel

 

 

IN MEMORIAM

Van de ledengroep KansPlus Midden-Overijssel namen wij met droefheid kennis van het overlijdensbericht van de heer Piet Huijsmans. Piet Huysmans werd in 1973 benoemd tot bestuurder van één van de rechtsvoorgangers van KansPlus, namelijk het Zorgenkind (als oudervereniging opgericht in 1957). De verenigingen het Zorgenkind en Helpt Elkander zijn in 1976 gefuseerd tot de VOGG (vereniging van ouders en verwanten van geestelijk gehandicapten). In 2007 is de VOGG  gefuseerd met het Werkverband van Ouder- en familieverenigingen van mensen in Instellingen voor mensen met een verstandelijke handicap tot KansPlus, Belangennetwerk verstandelijk gehandicapten).
Door al deze ontwikkelingen heen heeft Piet Huijsmans zich een zeer  betrokken, warm, betrouwbaar en betekenisvol bestuurder getoond op wie men kon bouwen.
In 1987 is hij voorzitter van de ledengroep Midden-Overijssel geworden. In 2001 ontving hij uit handen van de heer Jaap Dijk, bestuurder van het landelijk bestuur van KansPlus, de zilveren speld van verdienste met oorkonde. De vereniging is de heer Huijsmans dankbaar voor zijn vele bijzondere werkzaamheden en wenst zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen heel veel kracht bij het dragen van het grote verlies.
Het overlijdensbericht opent u door op onderstaande link te klikken
Scan0004

Namens het bestuur van KansPlus Midden-Overijssel,

Harrie Wolterink

namen het Landelijk bestuur van KansPlus,

Rein Baneke