Boek Desirée Pardon: Dankbaar en blij zijn wij …Een autobiografie

Als je zwanger bent dan is je grootste angst dat je kindje niet gezond is. Als je kinderen hebt is je grootste angst om ze te verliezen.  Desiree Pardon(1968) overkwam het allebei en hierover schreef zij een aangrijpend boek “Dankbaar en blij zijn wij…”

Zoon Thomas werd in 1991 geboren als eerste kind van Desiree (1968) en haar man. Thomas bleek een verstandelijke beperking en autisme te hebben. Daarnaast vertoonde hij zeer moeilijk verstaanbaar gedrag en kreeg hij op latere leeftijd de ziekte van Crohn. Het lag echter niet in de lijn der verwachting dat hij op zo’n jonge leeftijd (19) zou overlijden.

Het boek, over haar leven met en zonder Thomas, schreef zij in een tijdspanne van 20 jaar. Het boek is openhartig en ongecensureerd. Over haar zoektocht naar goed moederschap, geluk, acceptatie. Over haar verdriet, boosheid, onmacht en angst. Over haar strijd voor een goed leven voor haar zoon en voor haar gezin. Over afscheid en rouw. En bovenal over haar alles overstijgende liefde voor dit bijzondere kind.

Voor zorgprofessionals en voor ouders van een kind met een zorgvraag en hun omgeving.

Dit boek is een aanrader voor zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg. Nu de zorg zo georganiseerd moet worden dat er een steeds groter beroep op ouders gedaan wordt  kan het bijdragen aan meer begrip voor ouders, waarom ze zijn zoals ze zijn. Dit kan van toegevoegde waarde zijn in de samenwerking.

Met name ouders die langer onderweg zijn zullen zich misschien herkennen in de ervaringen van de auteur. Zij zullen herkennen dat de enorme worsteling, de soms verwarrende gedachten en gevoelens die je liever niet toelaat, kunnen en mogen bestaan naast de enorme liefde voor dit kind dat zo anders is.

 

Titel: Dankbaar en blij zijn wij…

Auteur: Desiree Pardon

Uitgever: Desiree Pardon

ISBN: 978-90-9028952-6

Prijs: € 17,50

Verkrijgbaar via:  www.dankbaarenblijzijnwij.nl

 

Het boek is vanaf medio april leverbaar.