‘Dementietafel: delen en verbeteren’ genomineerd als innovatief project dementiezorg. Oproep om te stemmen!

KansPlus in initiatiefnemer van het project: De dementietafel: delen en verbeteren. De uitvoering van dit project is overgedragen aan Ieder(in) 

Een Dementietafel is een laagdrempelige en voor iedereen toegankelijke plek, waar deelnemers elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uit kunnen wisselen over de zorg, ondersteuning en omgang. Dementietafels worden georganiseerd voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking die dementeren (of verschijnselen daarvan vertonen), hun familie, mantelzorgers en begeleiders. Samen gaan zij met elkaar in gesprek en leren van elkaars vragen. Dementietafels worden bij voorkeur georganiseerd in de wijk (buurtcentrum, ontmoetingscentrum, gezondheidscentrum), dichtbij de mensen zelf. Hiermee willen we vooral inspelen op de behoefte aan het betrekken van mensen met een verstandelijke beperking en hun omgeving die nog thuis of in de wijk wonen. Bekijk ook een filmpje over Dementietafels (circa 4 minuten).
http://www.zorgvoorbeter.nl/ouderenzorg/poll-dementiezorg-stem.html

Meer informatie over de dementietafel:

https://iederin.nl/themas/zorg-en-ondersteuning/dementietafel/