Middin lanceert app seksuele voorlichting

Middin lanceert de digitale, gratis app ‘Lief en lijf’, die seksuele voorlichting geeft aan jongeren met een lichte verstandelijke beperking (lvb). Deze doelgroep is vaak niet goed voorgelicht en vindt het moeilijk om over seksualiteit te praten en toe te geven dat kennis hierover ontbreekt.

Jongeren met een lvb hebben vaak  problemen met seksualiteit zoals seksueel misbruik, loverboyproblematiek, ongewenste zwangerschappen en geslachtsziekten. Seksuele voorlichting speelt daarom een belangrijke rol in de ondersteuning door de begeleiding van Middin. De zorgaanbieder ziet de app als een mooie aanvulling op de persoonlijke voorlichting door de begeleiders van Middin. Cliënten kunnen zelf gericht informatie opzoeken. Door duidelijke informatie, in woord, plaatjes en video’s, worden vragen over seksualiteit laagdrempelig beantwoord. De mogelijkheid om zelf gemakkelijk informatie te vinden, maakt de cliënt zelfredzamer.

De app is ontwikkeld door zorgmanagers en gedragsdeskundigen van Middin in samenwerking met DTT Multimedia. Cliënten van Middin hebben de app getest. De app ‘Lief en lijf’ is vanaf nu voor iedereen gratis te downloaden voor Android via de Play Store en voor Apple in I-tunes.