Impressie netwerkbijeenkomst ‘Landelijke stem ook lokaal’

Ruim 30 mensen van lokale cliëntenorganisaties en landelijke patiëntenverenigingen hebben deelgenomen aan de netwerkbijeenkomst ‘Landelijke stem ook lokaal’ die Ieder(in) op 1 oktober organiseerde.
Centrale vraag: hoe kan de stem van alle verschillende mensen met een beperking of chronische ziekte in de gemeente worden gehoord. Een van de conclusies: een (lokaal) netwerk ontwikkel je door betekenisvolle samenkomsten.

Jeanet Bouw van KansPlus liet zien hoe hun landelijke organisatie het ontstaan van ledengroepen ondersteunt door coaching. Jeanet Bouw: ‘Je moet mensen alleen vanwege een bepaalde reden bij elkaar brengen. Bijeenkomen om het bijeenkomen heeft geen zin.’

Ad van Dongen van Hersenletsel.nl liet zien dat het ontwikkelen van een netwerk niet in één keer gaat. Zijn organisatie heeft in elke provincie een klankbordgroep opgericht. Ad’s aanbeveling: ‘Geduld is een schone zaak. Het samen vieren van je successen is de motor voor voortgang.’

Lees hierover meer: Impressie netwerkbijeenkomst Landelijk stem ook lokaal