Documentaire ‘Op zoek naar mijn zusje’ van Debby van der Schuit

Op woensdag 9 maart is de documentaire ‘Op zoek naar mijn zusje’ van de Rotterdamse documentaire maker Debby van der Schuit in première gegaan. De directeur van Kansplus, Dickie van de Kaa, was hierbij aanwezig.  Met de film wil Debby van der Schuit aandacht vragen voor de problematiek rondom broers en zussen (‘brussen’) van mensen met een chronische ziekte of een beperking.
Dickie en Debby van der Schuit‘Op zoek naar mijn zusje’ belicht de relatie tussen de twee zussen Debby (28) en Wendy (26). Wendy heeft het syndroom van Down en belandde op haar twaalfde in haar eerste psychose. Sindsdien heeft brus Debby vaak geen idee wat er in het hoofd van Wendy omgaat. Door middel van interviews met de gezinsleden, zorgprofessionals en betrokkenen onderzoekt ze hoe brus zijn haar identiteit beïnvloedt en wat de zorgverantwoordelijkheden voor haar zus Wendy voor haar eigen toekomst betekenen.

Meer informatie over de documentaire:
Introductiefilm: https://www.youtube.com/watch?v=Dn1GMOKfA6w
Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=0kp-adflOKc
Interview uitzending Tijd voor Max (NPO1): http://bit.ly/1QIKJLj

De film leent zich voor zowel opleidingsdoeleinden van medewerkers van (zorg)instellingen als voor de ondersteuning van brussen en ouders in het bespreken van de toenemende verantwoordelijkheden van brussen.
Organisaties hebben voor aanschaf meerdere opties: 

  • Uitleenoptie: € 100 voor 5 dvd’s met onbeperkt uitleenrecht aan geïnteresseerden (exclusief verzendkosten van € 8,15 per aangetekende post)
  • Vertoningsoptie: € 250 voor 10 dvd’s met onbeperkt uitleenrecht aan geïnteresseerden en onbeperkt vertoningsrecht in groepen (exclusief verzendkosten van € 8,15 per aangetekende post)

Ook kunt u Debby van der Schuit inhuren voor een workshop en/of presentatie tegen een all-in uurtarief van € 80 per uur.

Op 29 maart zal Debby haar documentaire aanbieden aan de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook hierbij zal Dickie van de Kaa aanwezig zijn.

Vanaf eind maart wordt de documentaire ingezet in de voorlichting van brussen, ouders en de scholing van zorgprofessionals. Particulieren kunnen de film dan ook aanschaffen.