KansPlus is aanwezig bij de petitieaanbieding van ‘Op zoek naar mijn zusje’

Op 29 maart wordt de documentaire ‘Op zoek naar mijn zusje’ als petitie aangeboden aan de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de Tweede Kamer. De film van documentairemaker Debby van der Schuit wordt door de zorgsector ingezet om de problematiek te belichten van broers en zussen (‘brussen’) van mensen met een chronische ziekte of een beperking. Net als Debby nemen honderdduizenden brussen op een moment in hun leven de zorgtaak voor hun zorgintensieve broer of zus over van hun ouders. Met de petitieaanbieding pleit Debby van der Schuit voor een sterke landelijke beleidsvisie met betrekking tot de bescherming van deze kwetsbare groep.

Dickie van de Kaa, zal namens KansPlus hierbij aanwezig zijn.

De première van ‘Op zoek naar mijn zusje’ was op woensdag 9 maart in Rotterdam. Vanaf eind maart wordt de documentaire ingezet in de voorlichting van brussen en ouders, en de scholing van zorgprofessionals. Particulieren kunnen de 45 minuten durende film ook aanschaffen. Prijs: €12 inclusief verzendkosten. Voor (zorg)instellingen zijn er speciale pakketten. Meer informatie: debby.vanderschuit@gmail.com | www.facebook.com/docudebby | Interview Tijd voor Max (NPO1) http://bit.ly/1QIKJLj |

Zie ook https://www.kansplus.nl/2016/03/15/documentaire-op-zoek-naar-mijn-zusje-van-debbie-van-der-schuit/