Dickie van de Kaa doet mee op 13 en 14 april aan het congres ‘Ik en mijn familie-Samen sterk voor zorg’

In de week van Van 9 tot en met 15 april staat ’s Heeren Loo extra stil bij cliënten en hun familie tijdens een speciale themaweek. In deze week organiseren we diverse activiteiten met en voor familie.
Tijdens de themaweek ‘Ik en mijn familie ‘ is Dickie van de Kaa,directeur van KansPlus op woensdag 13 en donderdag 14 april aanwezig bij de werkconferentie en het vakcongres.

Tijdens de interne werkconferentie, Ik en mijn familie – Samen sterk voor zorg, kijken cliënten, familie en medewerkers samen wat er goed gaat en wat er beter kan in de onderlinge samenwerking. Op woensdag 13 april gaan zij met elkaar in gesprek en aan de slag met vragen als: Hoe kunnen we echt werken vanuit de wensen en behoeften van cliënten en hun familie? Wat werkt er al goed en hoe kunnen we de samenwerking beter invullen in de toekomst? Wat vraagt volgens hen nog aandacht?

Er staan deze dag verschillende onderdelen op het programma: ervaringsdeskundigen die verhalen uit hun dagelijks leven delen zoals Arne Ehlhardt, vader van een zoon die intensieve zorg nodig heeft, theater van Maranza (van Touching the Community Soul) en workshops waar verhalen van familie centraal staan. Lees hier meer over het programma.

Als vervolg op de werkconferentie vindt het vakcongres over Ik en mijn familie – Samen sterk voor zorg plaats op 14 april. Tijdens dit congres gaan samenwerkingspartners, beleidsmakers en beslissers uit de zorgbranche en de overheid aan de slag met de opbrengsten van de werkconferentie. Door samen een antwoord te vinden op de vraag ‘hoe kunnen wij als (zorg)organisaties dichter bij de leefwereld van cliënten en hun familie komen?’. De resultaten van de bijeenkomsten worden op 14 april aangeboden aan Frank Bluiminck, directeur van de VGN. Kijk hier voor het volledige programma van het vakcongres.

http://www.sheerenloo.nl/-/themaweek-ik-en-mijn-famil-1