Prokkelweek van 6 tot en met 11 juni

Wat is een prokkel?
Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Prokkelen kan op alle terreinen: op het werk, in de vrije tijd, in de wijk, rondom wonen, op een vereniging, op school of in het onderwijs. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar Prokkelen om draait.

Waarom prokkelen en een prokkelweek?
Door te Prokkelen ervaar je wat ieders mogelijkheden zijn en waarmee je rekening moet houden. Dat geldt zowel voor de mensen met als zonder (verstandelijke) beperking. Prokkels zijn vaak kleine gebeurtenissen met veel effect. Ze leiden tot nieuwe inzichten en zorgen voor nieuwe contacten.
De eerste week van juni is uitgeroepen tot Prokkelweek. Dit jaar is dat van 6 tot en met 11 juni. Tijdens deze week wordt er aandacht gevraagd voor integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Eén week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.

Kijk voor wat voor soort activiteiten je kunt doen en hoe je ze kunt organiseren op http://www.prokkel.nl/wat-is-een-prokkel/

Bron: http://www.prokkel.nl/wat-is-een-prokkel/