Femke Halsema (VGN): “Systeemdwang in de gehandicaptenzorg dupeert gehandicapten”

José Laheij, bestuurslid van het Landelijk Bestuur KansPlus, was op 7 september aanwezig bij een persbijeenkomst in Nieuwspoort waarbij Femke Halsema, voorzitter Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) een brief aan Diederik Samson ( fractievoorzitter PvdA) overhandigde waarin zij aandacht vraagt voor de ‘systeemdwang’ in de nieuwe zorgwetten.
Door de starheid en inflexibiliteit van de Wlz, Wmo en Jeugdwet kunnen veel mensen met een beperking niet de hulp krijgen die zij nodig hebben om een volwaardig leven te leiden.
Lees hier de volledige brief van Femke Halsema: brief-femke-halsema-systeemdwang-in-de-gehandicaptensector

Na de overhandiging van de brief volgde een debat met Kamerwoordvoerders zorg. Als uitkomst van dit debat is afgesproken dat VGN en Ieder(in) een nadere inventarisatie maken van de knelpunten in de nieuwe wetgeving. De Tweede Kamer heeft toegezegd zich in te spannen om de knelpunten zo snel mogelijk weg te nemen en de bureaucratie terug te dringen.

Meer informatie is te lezen en te zien op:
http://www.vgn.nl/artikel/24382 en https://www.youtube.com/watch?v=WqzVJjsxofE