Samen sterk voor kwaliteit

Op 3 juli is www.samensterkvoorkwaliteit.nl gestart. Centraal op dit platform staat de dialoog tussen mensen met een beperking, hun familie en hun begeleiders en hoe dit bijdraagt aan de kwaliteit van zorg en begeleiding. Iedereen kan vanuit zijn rol het verschil maken met als doel: een fijn leven.

 

Iedereen heeft dromen. Over dingen waar je blij van wordt of dingen die je juist wilt veranderen. Dus ook mensen met een beperking. Hoe laat je mensen in je omgeving weten wat je belangrijk vindt? Vaak begint dat met een goed gesprek. Vertellen wat je nodig hebt voor een goed leven?

In deze gesprekken zijn vijf onderwerpen belangrijk die samen bekend staan als de Kwaliteitsagenda Gehandicaptenzorg:

  • Meer kiezen
  • Passende zorg
  • Tijd voor zorg
  • Vaker luisteren
  • Samen vernieuwen

Dit is pas het begin

We zijn nu gestart met één pagina. Binnenkort komen daar verhalen, goede voorbeelden filmpjes en tips bij hoe iedereen vanuit zijn rol kan bijdragen en het verschil maken. Vanaf juli kun je daarover meepraten op onze Facebookpagina. En na de zomer gaan we echt van start. Zowel online als tijdens bijeenkomsten laten we zien hoe in allerlei acties gewerkt wordt aan het verbeteren van de zorg.

Doe ook mee

Praat mee en maak je sterk voor de kwaliteit van de zorg in de gehandicaptensector, zodat mensen met een beperking een fijner leven krijgen. Zo kunnen we met elkaar leren en zorgen dat onze dromen, wensen en ideeën uitkomen.

Veel partijen

Samen sterk voor kwaliteit is een initiatief van de coalitie kwaliteitsagenda, waarin veel organisaties van cliënten, verwanten en zorg samenwerken. De campagne is ontwikkeld door Vilans in samenwerking met cliënten, professionals, verwanten en met Ieder(in), KansPlus, LFB, LSR, IGZ, het Zorginstituut, MEE Nederland, NVAVG, VGN, V&VN en het ministerie van VWS.

Waarom meedoen

‘Ik doe mee omdat ik het belangrijk vind dat er meer persoonlijke aandacht voor mijn 52 jarige zus met een verstandelijke beperking is. Zij ervaart op dit moment  veel lege momenten en wordt regelmatig aan haar lot overgelaten. Zelf zal  zal  ze niet vragen om aandacht…’
Dorien Kloosterman van coalitiepartner KansPlus

‘Ik doe mee omdat ik zie dat echte zorg alleen op maat gegeven kan worden. Die persoonlijke aandacht wil ik verbeteren.’
Ditte van Vliet van coalitiepartner VGN

Meer uitspraken zien en horen? Bekijk de video waarin mensen met een beperking, hun familie en hun begeleiders vertellen hoe het gesprek bij kan dragen aan goede zorg en een fijn leven.

 Meer over Samen sterk voor kwaliteit