Nieuwe webpagina Dementietafel – voor informatie en contact

De afgelopen jaren zijn, op initiatief van KansPlus, door heel het land Dementietafels gestart. De Dementietafel is een plek waar familie, mantelzorgers en professionele hulpverleners met elkaar in gesprek gaan over mensen met een verstandelijke beperking die ouder worden en te maken krijgen met dementie. Op de nieuwe website www.dementietafel.kansplus.nl is van alles te vinden over de Dementietafel. Een goede plek voor een antwoord op vragen en een ontmoeting met andere betrokkenen.

  • Is er een Dementietafel bij mij in de buurt?
  • Over welke thema’s gaat het?
  • Wie doen er allemaal mee aan een Dementietafel?
  • Hoe kan ik zelf een Dementietafel organiseren?
  • Hoe kom ik aan input voor de Dementietafel?
  • Wat vinden anderen van de Dementietafel?
  • Bij wie kan ik terecht met vragen?

Info op de webpagina

Op de webpagina www.dementietafel.kansplus.nl vindt u de data wanneer er Dementietafels zijn, een overzicht van waar er werkgroepen rond de Dementietafels actief zijn en de contactpersonen per provincie.

De webpagina biedt een snelle mogelijkheid om door te klikken naar de twee achterliggende portals voor meer informatie: de KansPlus-site en het Kennisplein Gehandicaptensector. Hier vindt u ervaringen met eerdere Dementietafels, handreikingen voor het organiseren van een Dementietafel én een interessante Toolkit met veel inhoudelijke informatie over relevante thema’s. Heel handig als u op zoek bent naar sprekers, filmbeelden of ander materiaal.

De webpagina biedt ook de mogelijkheid om andere betrokkenen bij de Dementietafel te ontmoeten en om informatie uit te wisselen. U kunt direct contact leggen via LinkedIn en Facebook.

We horen graag van u wat u van de webpagina vindt. En of u zelf een bijdrage heeft voor de webpagina: uw ervaring, uw vraag of informatie en datum van een Dementietafel bij u in de buurt.

Meer informatie en contact

De Dementietafel is een project van KansPlus, belangennetwerk verstandelijk gehandicapten. Belangrijke partners waarmee KansPlus samenwerkt bij de Dementietafel zijn de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), Alzheimer Nederland en Programma Zorg Verandert.

Voor meer informatie en contact over de Dementietafel, kunt u bellen of mailen naar het Kennis- en adviescentrum KansPlus/VraagRaak, 030 236 37 50, advies@kansplus.nl . We kunnen dan bekijken hoe we u verder kunnen helpen.

Download persbericht: Persbericht_webpaginaDT