KansPlus in Nieuwsuur over risico’s van zorg op afstand

Kijk vanavond ¬†dinsdag 5 september om 22.00 uur naar Nieuwsuur op NPO2 met o.a. Dorien Kloosterman van KansPlus: risico’s van zorg op afstand.

Uit onderzoek blijkt dat dat er incidenten zijn geweest, zelfs incidenten met een dodelijke afloop. “Mogelijk hadden die niet plaatsgevonden als er iemand fysiek aanwezig was geweest”, zegt Dorien Kloosterman van pati√ęntenplatform KansPlus.

Voor het uitluisteren is technologie nodig en die kan falen, zegt Kloosterman. “Er kunnen ook meerdere incidenten tegelijkertijd zijn, waarop men niet snel genoeg kan reageren. Kortom, er zijn veel dingen die maken dat het heel erg veilig lijkt, maar het is de vraag of dat ook daadwerkelijk zo is.”

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2191465-ouders-gehandicapten-en-inspectie-zien-risico-s-zorg-op-afstand.html