KansPlus zoekt beleids-/projectmedewerker Kwaliteitsagenda gehandicaptenzorg (GHZ) op ZZP-basis

KansPlus is een belangennetwerk dat zich inzet voor een goed leven van de mens met een verstandelijke beperking. KansPlus is de grootste organisatie die zich inzet voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking met ongeveer 60 ledengroepen, 7000 leden en ruim 1000 vrijwilligers.

Samen Sterk voor kwaliteit wordt, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), uitgevoerd in een samenwerkingsverband met Ieder(in), KansPlus, LSR, LFB en verder met VGN, Zorginstituut, IGZ, MEE, ZN, NVAVG.

Deze kwaliteitsagenda beoogt een extra impuls te geven aan de Wlz-gehandicaptensector met als doel de kwaliteit van bestaan van de mensen die gebruik maken van Wlz-zorg en ondersteuning te verbeteren. De kwaliteit van bestaan van cliënten wordt voor een groot deel bepaald door de zorg en ondersteuning die zij dagelijks aangeboden krijgen. Er is sprake van een grote verscheidenheid aan cliënten en diversiteit in zorg- en ondersteuningsvragen binnen de gehandicaptenzorg. Keuzevrijheid is cruciaal voor hun kwaliteit van bestaan. Het is essentieel dat mensen met een (intensieve) beperking (en hun naasten) meer in de positie komen om hun leven – naar vermogen en wens – in te richten zoals zij dat zelf graag willen. Hiervoor is onder meer heldere informatie over het zorgaanbod, bruikbare ervaringsinformatie en een goede dialoog tussen cliënten, verwanten en zorgverleners nodig.

Voor de Kwaliteitsagenda GHZ zoekt KansPlus per direct een enthousiaste, betrokken en leergierige:

Beleids-/projectmedewerker Kwaliteitsagenda gehandicaptenzorg (GHZ)

Wat ga je doen?

 • Je vertegenwoordigt KansPlus bij een of meer deelprojecten
 • Je inventariseert bestaande methodes, tools, informatie;
 • Je werk samen met externe partijen zoals de andere cliëntorganisaties, VGN, MEE, IGZ, VWS e.d.;
 • Je geeft trainingen, leidt bijeenkomsten en voert interviews uit en/of coacht interviewers;
 • Je doet onderzoek;
 • Je implementeert methodes bij en/of stelt deze bij.
 • Je rapporteert aan en stemt af met de projectleider van de Kwaliteitsagenda;

Wat vragen wij?

 • Hbo/academisch werk- en denkniveau;
 • Goed kunnen samenwerken maar ook zelfstandig kunnen werken;
 • Vanuit cliëntperspectief kunnen denken en handelen;
 • Kunnen communiceren met cliënten (de taal van de cliënt kunnen spreken) en hun verwanten maar ook met medewerkers en management van zorginstellingen;
 • In staat zijn om contact te leggen met zorginstellingen, hen te overtuigen om mee te doen, helder je boodschap voor het voetlicht kunnen brengen;
 • Projectmanagementvaardigheden: planmatig te werk gaan, werken met deadlines, resultaatgericht zijn, oplossingsgericht zijn, tijdig terugkoppeling weten te geven;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in het werkveld van de gehandicaptenzorg en, bij voorkeur, kennis hebben van onderwerpen als de dialoog, de triade, vrijheidsbeperking, cliëntondersteuning, netwerkversterking; Het is belangrijk dat je de taal van cliënten en familieleden spreekt
 • Bij voorkeur kennis van implementatievraagstukken hebben;
 • Bij voorkeur ervaring hebben met het leiden van bijeenkomsten, geven van trainingen, uitvoeren van interviews.

Wat bieden wij?

Wij bieden een overeenkomst van opdracht aan tot 1 januari 2019. Op basis van mogelijkheden en interesses worden nadere afspraken gemaakt over de inzet. Deze inzet kan het jaar door (in onderling overleg) bijgesteld worden.

Reageren:
Interesse in deze functie? Stuur dan voor 20 oktober 2017 je sollicitatiebrief met CV naar d.kloosterman@kansplus.nl  onder vermelding van beleids-/projectmedewerker gehandicaptenzorg. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Dorien Kloosterman, senior beleidsmedewerker en projectcoördinator Kwaliteitsagenda GHZ, telefoon 06 46291032

Vacature kwaliteitsagenda

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.