Samen Sterkdagen: Kom ook en doe mee!

Van half september tot half november 2018 zijn verdeeld over het land Samen Sterkdagen te bezoeken. Vanuit het programma Ik doe mee! – Samen Sterk voor Kwaliteit, organiseren de cliëntenorganisaties LFB, KansPlus, Ieder(in) en LSR, deze bijeenkomsten voor mensen met een beperking, familie en professionele hulpverleners/begeleiders. Dat doen zij samen met en bij een gast-zorgorganisatie.
Kom ook naar de Samen Sterkdag bij jou in de buurt. En doe mee aan workshops over goede kwaliteit van zorg en ondersteuning.

Bij de Samen Sterkdag kunnen mensen elkaar ontmoeten, lezingen bezoeken en meedoen aan workshops. Voor iedereen die betrokken is, is er iets te doen: voor mensen die gebruik maken van zorg en ondersteuning, familie, medewerkers, vrijwilligers en cliëntenraden.

Het programma
We willen graag dat mensen met elkaar in gesprek gaan over onderwerpen uit de Kwaliteitsagenda Gehandicaptenzorg. Hierin staan afspraken over kwaliteit en over samenwerken aan nóg betere zorg en ondersteuning.

De Samen Sterkdag duurt van 10.00 tot 15.30 uur.

Het programma bestaat onder andere uit:

  • een gezamenlijk gedeelte
  • verschillende workshoprondes en lezingen
  • over onderwerpen die we samen met de gast-organisatie vaststellen
  • bijvoorbeeld over ‘leven in vrijheid’, ‘in gesprek over het ondersteuningsplan’, ‘toegankelijke informatie over zorg’, ‘versterken van medezeggenschap’, ‘de dialoog over goede zorg – goed leven voor ouderen’
  • tijd voor ontspanning en gezelligheid.

De workshops en lezingen worden samen met ervaringsdeskundigen verzorgd.

Vijf bijeenkomsten
De Samen Sterkdagen zijn op de volgende data en plekken:

  • vrijdag 28 september in Vries (Noord-Nederland)
  • vrijdag 5 oktober in Den Haag (West-Nederland)
  • vrijdag 26 oktober in Utrecht (Midden)-Nederland
  • vrijdag 2 november in Rosmalen (Zuid-Nederland)
  • vrijdag 9 november in Enschede (Oost)-Nederland

Doe mee!
We verspreiden zes weken van tevoren de definitieve uitnodigingen voor de bijeenkomsten. Wil je een uitnodiging ontvangen voor een van de bijeenkomsten? Laat dan hier je e-mailadres achter. Dan ontvang je automatisch een uitnodiging om je in te schrijven. En noteer de datum alvast in je agenda! Kijk op www.ikdoemee.nl voor meer informatie.