Dinsdag 20 november 2018

Studiedag over leven in Vrijheid en de nieuwe wet Zorg& Dwang

Vrijheid ja! Beperken nee, tenzij….

Op dinsdag 20 november 2018 van 10.00 tot 16.00 uur is er een studiedag over leven in vrijheid en de Wet zorg en dwang (Wzd).
Cliëntenorganisaties LFB, KansPlus en Ieder(in) organiseren de bijeenkomst samen met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Zij doen dit vanuit het programma ‘Ik doe mee – Samen Sterk voor Kwaliteit’. De studiedag is bedoeld voor zorgprofessionals/begeleiders van mensen met een beperking. Maar ook ouders, familie en cliënten(raden) zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

Voor wie?
Zorgprofessionals die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg, ouders, familie van mensen met een beperking die zorg ontvangen en cliënten(raden).

Programma:
Het programma bestaat uit:

  • een gezamenlijk gedeelte – Hugo van der Wal van VWS licht de laatste stand van zaken rond dit onderwerp toe
  • ervaringsdeskundigen ‘vertellen’ over hun ervaringen
  • verschillende workshoprondes en lezingen waaruit je een keuze kunt maken
  • afsluitend theater.

Waar is het?
Congrescentrum De Werelt in Lunteren (vanaf het station zijn er pendelbussen)
Westhofflaan 2
6741 KH Lunteren.

Kosten en aanmelden:
Het congres is gratis. Maar meld je wel aan!

Vul het aanmeldformulier in via: https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/lunteren  en geef je voorkeur voor de workshops aan. Klik hier om te zien uit welke workshops je kunt kiezen of download ze via Workshops en lezingen op de Studiedag 20112018.

Nog vragen?
Als je meer wil weten over deze studiedag, kun je contact opnemen met Dorien Kloosterman, telefoon (06) 462 91 032.

Deze bijeenkomst vindt plaats in het kader van de kwaliteitsagenda gehandicaptenzorg ‘Samen Sterk voor Kwaliteit’, een samenwerking van Ieder(in), KansPlus, LSR, LFB, MEE NL, NVAVG, VGN, V&VN, ZIN, IGJ i.o. en het Ministerie van VWS. Kijk op www.ikdoemee.nl voor meer informatie.