Zaterdag 26 september 2020

Wie neemt de zorg over als je dat als ouder niet meer zelf kunt doen?

‘Wie zorgt er voor mijn kind als ik er niet meer ben’ is een vraag waar veel ouders met een (volwassen) kind met (ernstige meervoudige) beperkingen van wakker kunnen liggen. Netwerk Rondom helpt door samen met ouders een ZorgTestament te maken. Allerlei onderwerpen komen daarbij langs. Het sociale netwerk is daarbij misschien wel het allerbelangrijkste onderwerp van gesprek. In presentaties en workshops komen heel veel vragen en mogelijke antwoorden aan bod.

Op zaterdag 26 september organiseren EMB Nederland, CP Nederland, Sien en KansPlus een bijeenkomst voor ouders en verwanten. Deze bijeenkomst stond eerder gepland voor zaterdag 21 maart en zou plaatsvinden in Huis ter Heide. Omdat we nog steeds rekening moeten houden met het coronavirus, is de bijeenkomst aangepast met inachtneming van de RIVM richtlijnen. We hopen met deze opzet een vervangend en vooral veilig programma te bieden.

De workshops zijn in de ochtend digitaal te volgen en voor een beperkt aantal deelnemers is het mogelijk deze fysiek bij te wonen. Deze fysieke bijeenkomst wordt namelijk opgenomen en via een besloten internet verbinding uitgezonden. Zo kan iedereen toch zijn/haar workshop naar keuze volgen.
Om vervolgens iedereen de gelegenheid te geven vragen te stellen en ervaringen te delen is er in de middag een digitaal vragenuur. Daaraan doen zowel de workshopbegeleiders mee als een aantal andere deskundigen van Sien, KansPlus, EMB Nederland en CP Nederland.

Als u zich eerder opgegeven heeft, krijgt u vanzelf bericht. U kunt zich nu niet meer aanmelden voor de workshops en het digitaal vragenuur.