Tool 'Wat als ik het niet meer kan?'

Iedereen die intensief voor iemand met een beperking zorgt, staat er weleens bij stil. Wie zal mijn plaats innemen als ik het niet meer kan? Aan wie kan ik het overdragen? En hoe pak ik dat aan?

De tool Wat als ik het niet meer kan? wijst je de weg naar informatie, organisaties, hulpmiddelen en websites die kunnen helpen bij de beantwoording van deze vraag.

De tool laat je ook meelezen met de verhalen van andere naasten. Naasten die zich net als jij afvragen wie hun rol zou kunnen overnemen en wie er voor hun kind of broer of zus zal zijn.

De tool is opgebouwd rond vragen van naasten en geeft verschillende richtingen aan om met de vraag ‘Wat als ik het niet meer kan?’ om te gaan. Rondom verschillende thema’s zoals bewustwording, zorg en wonen, omgaan met emoties , de mensen om je heen.

Wat als ik het niet meer kan?’ is ontwikkeld door Nivel en zal de komende jaren door KansPlus, Vilans en (Sch)ouders actueel gehouden worden.

Voor vragen en aanvullingen kun je contact opnemen met het Kennis- en adviescentrum van KansPlus via advies@kansplus.nl of via 030-2363750 (van maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 13.00 uur).