Corona: KansPlus is er ook nu voor u

Deze pagina wordt regelmatig aangepast met actuele informatie. Laatste update: dinsdag 13 juli

Op dit moment is er weer veel mogelijk en kunnen we ons vrijer bewegen zonder strenge maatregelen. Ook in de zorginstellingen vinden versoepelingen plaats. Echter, we krijgen nog steeds signalen dat de oude dagbesteding nog niet toegankelijk is en dat er soms bezoekbeperkingen zijn als binnen een woongroep iemand is (geweest) die positief getest is.

Om toegang te krijgen tot bepaalde locaties of activiteiten is een officieel vaccinatiebewijs nodig. Zo’n bewijs kun je aanvragen via een app op een mobiele telefoon. Voor mensen zonder toegang tot een mobiele telefoon kan dit ook op een andere manier. Aanvragen van een vaccinatiebewijs kan via https://coronacheck.nl/nl/. Je kunt het bewijs dan zelf printen met gebruik van DigiD.
Is er geen geldige DigiD dan kun je via https://coronacheck.nl/nl/faq/5-4-ik-heb-geen-digid-telefoon-of-computer-met-printer/ een bewijs aanvragen. Je kunt dan bellen met de CoronaCheck-lijn op 070 – 208 52 85. Als je dit telefoonnummer belt krijg je een voice-response systeem aan de lijn. Daar kun je aanvragen je coronabewijs op papier thuisgestuurd te krijgen. Voor de veiligheid worden de coronabewijzen alleen per post gestuurd. Dit gaat naar het adres waarop de betreffende persoon staat ingeschreven bij de gemeente.

Bij de instellingen waar iemand woont kan door de wettelijk vertegenwoordiger het papieren vaccinatiebewijs dat wordt afgegeven bij de vaccinatie opgevraagd worden. Dit is helaas geen officieel bewijs voor toegang tot evenementen e.d., maar is wel een bewijs. Het is belangrijk dat u (als wettelijk vertegenwoordiger) of uw naaste dit bewijs goed bewaard.

Regelmatig hebben we video-bijeenkomsten met onze leden om de huidige stand van zaken te bespreken en om hen te informeren over diverse aspecten rondom corona. De volgende bijeenkomst is op 13 juli.

We proberen informatie zo actueel mogelijk te houden, maar doordat de ontwikkelingen snel gaan kan het zijn dat bepaalde informatie niet up- to-date is.

Voor vragen of het delen van uw ervaring kunt contact opnemen met het Kennis- en adviescentrum van KansPlus/VraagRaak. U kunt ons bereiken:

 • Telefonisch van maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 13.00 uur via 030-2363750.
 • via het formulier op deze pagina
 • via e-mail naar advies@kansplus.nl.

Wij houden u op de hoogte van actuele ontwikkelingen via de KansPlus website www.kansplus.nl , de VraagRaak website www.vraagraak.nu en via de sociale media van KansPlus.

Actuele informatie is ook te vinden op:

 • de website van koepelorgansiatie Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) via deze link
 • het Kennisplein gehandicaptensector via deze link
 • de website van Vilans, de landelijke kennisorganisatie voor de langdurige zorg via deze link
 • de website van Naar Keuze voor vragen en antwoorden over de gevolgen en regelingen voor PGB-houders en wooninitiatieven via deze link
 • de website van Per Saldo voor vragen en antwoorden over de gevolgen en regelingen voor PGB-houders via deze link
 • de website van de rijksoverheid via deze link
 • de web site van het RIVM via deze link
 • via ww.steffie.nl in makkelijk nederlands