Breda

Werkgebied
Het werkgebied van KansPlus Breda is verspreid over 7 gemeenten. Het secretariaat van deze ledengroep is: Withofstraat 18A, 4873 CA Etten-Leur; Telefoon 0653260278
Het bestuur van KansPlus regio Breda probeert belangen van mensen met een verstandelijke beperking zo goed mogelijk te vertegenwoordigen in o.a. het plaatselijk WMO beleid van de gemeenten:

  • Breda, (voor leden die wonen in Breda, Prinsenbeek, Bavel, Ulvenhout, Effen en Teteringen);
  • Zundert (voor leden die wonen in Zundert of Klein Zundert, Rijsbergen, Achtmaal of Wernhout)
  • Gilze en Rijen; (voor leden die wonen in Gilze, Rijen, Molenschot of Hulten)
  • Etten-Leur
  • Alphen-Chaam; (voor leden die wonen in Galder, Strijbeek, Alphen of Chaam)
  • Moerdijk (voor leden uit de dorpen Zevenbergen en Zevenbergse Hoek, Klundert, Moerdijk, Lage Zwaluwe, Standaartbuiten, Fijnaart, Langeweg, Oudemolen, Willemstad en Heijningen)

In onze regio is samenwerking gezocht met de cliƫntenraden van zorgaanbieders van Sovak, Prisma en Amarant en met familievereniging Sensis Breda, die ook als raad aangesloten is bij KansPlus.

Uitgangspunten
Het bestuur van KansPlus regio Breda gaat uit van de (vol)waardige participatie van alle mensen met een verstandelijke beperking in onze maatschappij. De beeldvorming over de doelgroep vinden we erg belangrijk en daarin willen we investeren. Niet alleen over mensen met een licht verstandelijke beperking, een groep die zichtbaar is geworden, maar ook over ernstige en meervoudig verstandelijk beperkten. De groep waarvoor de ontwikkeling van nieuwe op maat producten veel minder snel gaat.
Het bestuur van deze afdeling is voor inclusie. Dus ook voor inclusief onderwijs voor iedereen, maar daarnaast vinden we het belangrijk dat ieder daarnaast keuzevrijheid heeft op het gebied van zorg, wonen, onderwijs en arbeid. Kansplus Breda hoopt daar een steentje aan bij te kunnen dragen.