Oproep: vaccineer alle mensen met een medisch risico uiterlijk begin mei

Ruim een miljoen mensen lopen extra veel risico bij een besmetting met corona. Patiëntenfederatie Nederland, Mind, Ieder(in) en KBO-PCOB roepen op dat deze groep met een medisch risico uiterlijk begin mei – dus vóór gezonde mensen onder de 60 jaar – wordt gevaccineerd.

De vaccinatie van mensen met een zeer hoog medisch risico is inmiddels gestart. Maar er zijn grote zorgen over de groep met een medische indicatie die volgens de huidige planning pas in juni een vaccinatie krijgen.

Ruim een miljoen mensen die jaarlijks de griepprik krijgen, lopen extra veel risico bij een besmetting met corona. De koepelorganisaties roepen op dat deze groep uiterlijk begin mei – dus vóór gezonde mensen onder de 60 jaar – wordt gevaccineerd.

De oproep doen ze ook voor groepen die een verhoogd gezondheidsrisico hebben maar lang niet altijd de griepprik krijgen. Zoals mensen met kanker, mensen met een combinatie van een psychische aandoening en verhoogd medische risico en 16- en 17-jarigen met een kwetsbare gezondheid.

Via deze link is de oproep te lezen: https://www.kansplus.nl/wp-content/uploads/2021/04/Oproep-Vaccinatie-Mensen-met-medisch-risico.pdf

Ook KansPlus ondersteunt deze oproep.