Breda

Werkgebied Kansplus Regio Breda:

  • Breda, (voor leden uit Breda, Prinsenbeek, Bavel, Ulvenhout, Effen en Teteringen);
  • Gilze en Rijen; (voor leden die wonen in Gilze, Rijen, Molenschot of Hulten)
  • Alphen-Chaam; (voor leden die wonen in Galder, Strijbeek, Alphen of Chaam)
  • Moerdijk (voor leden uit Zevenbergen en Zevenbergse Hoek, Klundert, Moerdijk, Lage Zwaluwe, Standaartbuiten, Fijnaart, Langeweg, Oudemolen, Willemstad en Heijningen)
  • Halderbergen (Bosschenhoofd, Hoeven, Oud Gastel, Oudenbosch en Stampersgat)
  • Rucphen (voor leden uit Rucphen zelf, Schijf, Sprundel, Sint Willebrord en Zegge)
  • Zundert (voor leden in Zundert of Klein Zundert, Rijsbergen, Achtmaal of Wernhout)
  • En voor de leden van Kansplus die wonen in Etten-Leur

Uitgangspunten
KansPlus Breda gaat uit van de volwaardige participatie van mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving. Beeldvorming over de doelgroep en hun levens brede en -lange  afhankelijkheid vinden we belangrijk en daar willen we met ervaringsverhalen in investeren. Verhalen die mensen met licht verstandelijke beperkingen in de samenleving zelf een podium geven. Of verhalen van naasten over mensen met een ernstige verstandelijke beperking die zijn gaan wonen in een instelling of nog thuis en de impact die dat heeft op het gezinsleven. We willen naar een inclusieve samenleving en zijn voor inclusief onderwijs, maar ook voor speciaal onderwijs waar dat beter aansluit en zetten in op voldoende (passende) logeer- en respijtzorg voorzieningen. We willen graag keuzevrijheid op het gebied van zorg, wonen, onderwijs en werk en goede informatievoorzieningen. We willen graag dat de voorzieningen laagdrempelig en toegankelijk worden aangeboden en dat informatie over deze voorzieningen ook leesbaar is voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Dat delen we graag met eenieder die naar ons wil luisteren en pro actief met plaatselijke belangenvertegenwoordigers in Wmo adviesraden, bestuurders van zorginstellingen en (nieuwe) gemeenteraadsleden.

Samenwerking
We streven naar het ophalen van zoveel mogelijk signalen van onze leden en anderen die betrokken zijn bij mensen met een verstandelijke beperking. Die signalen bundelen we en proberen we te vertalen naar landelijk beleid, naar de plaatselijke overheid, zorgkantoren of zorginstellingen in de regio. We zoeken actief de samenwerking met cliënten- en familieraden van aanbieders en plaatselijke clubs die (re)creatieve of educatieve activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren. Daarnaast is de stichting platform VG in de regio Midden en West Brabant actief en zij organiseren regelmatig informatieve bijeenkomsten voor verwanten van mensen met een verstandelijke beperking. Deze activiteiten delen we met de leden in onze regio.

Aanspreekpunt voor de regio Breda:

Lian Roovers
Withofstraat 18A
4873 CA Etten-Leur

Telefonische bereikbaar via 0653260278, of per mail naar l.roovers@kansplus.nl