Breda

Werkgebied
Het werkgebied van KansPlus Breda is verspreid over 7 gemeenten. Het secretariaat van deze ledengroep is: Nieuwe Kerkstraat 2A, 4873 CC Etten-Leur; Telefoon 0653260278
Het bestuur van KansPlus regio Breda probeert belangen van mensen met een verstandelijke beperking zo goed mogelijk te vertegenwoordigen in o.a. het plaatselijk WMO beleid van de gemeenten:

  • Breda, (voor leden die wonen in Breda, Prinsenbeek, Bavel, Ulvenhout, Effen en Teteringen);
  • Zundert (voor leden die wonen in Zundert of Klein Zundert, Rijsbergen, Achtmaal of Wernhout)
  • Gilze en Rijen; (voor leden die wonen in Gilze, Rijen, Molenschot of Hulten)
  • Etten-Leur
  • Alphen-Chaam; (voor leden die wonen in Galder, Strijbeek, Alphen of Chaam)
  • Moerdijk (voor leden uit de dorpen Zevenbergen en Zevenbergse Hoek, Klundert, Moerdijk, Lage Zwaluwe, Standaartbuiten, Fijnaart, Langeweg, Oudemolen, Willemstad en Heijningen)

De regio Kansplus Breda grenst aan de ledengroepen KansPlus Maasmond en Roosendaal.

In onze regio is samenwerking gezocht met de cliëntenraden van zorgaanbieder Amarant en met familievereniging Sensis Breda, voorheen Blauwe Kamer, die ook aangesloten is bij KansPlus.

Uitgangspunten
Het bestuur van KansPlus regio Breda gaat uit van volwaardige participatie van alle mensen met een verstandelijke beperking in onze maatschappij. De beeldvorming over de doelgroep vinden we erg belangrijk en daarin willen we graag investeren. Niet alleen maar over mensen met een licht verstandelijke beperking, een groep die ineens veel zichtbaarder is geworden, maar juist ook over meervoudig complex gehandicapten. De groep waarvoor de ontwikkeling van nieuwe op maat producten veel minder snel gaan dan voor de voor noemde groep.
Het bestuur van deze regio is voor inclusie. Dus ook voor inclusief onderwijs voor iedereen, maar daarnaast is het belangrijk dat ieder ook keuzevrijheid heeft op het gebied van zorg, wonen, onderwijs en arbeid. Kansplus Breda hoopt daar een steentje aan bij te kunnen dragen.

Samenwerking
Het bestuur van KansPlus regio Breda wil in samenwerking met cliëntenraden recreatieve activiteiten voor de doelgroep organiseren, maar ook informatieve ontmoetingsbijeenkomsten organiseren voor verwanten van mensen met een verstandelijke beperking.

Het bestuur hoopt (deels door bijeenkomsten) gevoed te worden door dat wat leeft bij leden.

Bestuur
Voorzitter en Secretaris: Lian Roovers