Waterland

De ledengroep Waterland heeft een nieuw bestuur:

Voorzitter en contactpersoon:
Nannie Kruissel, Kwadijk 138, 1471 CH Kwadijk, e-mail: nannie.kruissel@planet.nl,  telefoon: 06-21625449

Algemeen bestuursleden:
Margot Huitema, Pieter Kramerstraat 24, 1461AG Zuidoostbeemster, e-mail: margothuitema@icloud.com

Peter Stallenberg, Calvercamp 5, 1141 RT Monnickendam, e-mail: am.greuter@hetnet.nl

Penningmeester:
J.H.B. van de Berg, Mijzerweg 2A, 1463 PG Noordbeemster, e-mail: jochem_van_de_berg@hotmail.com

 

Informatie-avond woensdag 12 april: “Wat kan de notaris voor je doen?” van 19.30-22.00 uur in het Buurthuis Zuidoost, Middenpad 2, Zuidoostbeemster (barzaal). 

Wat kun je bij de notaris regelen voor iemand met een verstandelijke beperking? Wat kun je in een testament regelen? Kun je een zgn. ‘gehandicaptenclausule’ regelen? Hoe zit dat met een erfenis en de legitieme portie? De toegang is gratis, maar aanmelden verplicht ivm het beperkt aantal plaatsen. Dit kan via nannie.kruissel@planet.nl. Voor meer info bel Nannie Kruissel 06-21625449.

Themadag woensdag 5 april 2023: “Prikkelverwerking bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking” van 10.30-16.00 uur (inloop/inschrijving vanaf 10.00 uur) in hotel De Rijper Eilanden, Zuiddijk 2a, De Rijp.

Werkt prikkelverwerking (sensorische integratie) anders bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking? Hoe herken je over- en onder-prikkeling? Wat betekent een vertraagde informatieverwerking in de communicatie, hoe voorkom je misverstanden?

Op deze themadag leidt de docent van Autisme Centraal ons door alle facetten van dit onderwerp heen. De themadag is bedoeld voor professionals in de gehandicaptenzorg/onderwijs, naasten van mensen met autisme en verstandelijke beperking en iedereen, die in dit onderwerp is geïnteresseerd. Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen. Tijdens de pauzes kunt u de informatietafels bezoeken (uw organisatie kan een gratis informatietafel reserveren).

Kosten:  inclusief lunch/koffie/thee: professionals € 60,00, niet-professionals € 20,00, leden KansPlus €10,00. Aanmelden verplicht ivm organisatie via nannie.kruissel@planet.nl. Na aanmelding ontvangt u betalingsgegevens.

 

Wilt u op de verzendlijst komen voor dit soort bijeenkomsten, mail dan naar de voorzitter nannie.kruissel@planet.nl.