Dialoog Zorg Verandert

Bij de Dementietafel draait het vooral om delen van ervaringen en vragen. Om goede gesprekken dus, tussen familie en professionele hulpverleners. De dialoogmethode van Zorg Verandert kan een mooie manier zijn om dit onderdeel bij de bijeenkomsten te versterken en verstevigen.

Dit jaar nog (tot half november 2018) kunnen we samen met Zorg Verandert een dialoog organiseren bij een Dementietafel. Rond een gewenst thema en in samenwerking met gespreksbegeleiders vanuit Zorg Verandert.

Ideaal is om de dialoog met maximaal 12 mensen te houden. We kunnen tegelijkertijd meerdere dialogen organiseren (met meerdere gespreksleiders). We maken dan met de werkgroep een script voor de inhoud/vragenrondes van de dialoog. De kosten voor de organisatie zijn voor Zorg Verandert, er is indien nodig, budget voor zaalhuur enz.

Het idee is om de Dementietafels die in het najaar 2018 worden georganiseerd, daar voor in te zetten. Laat het snel weten  als je daar voor open staat en het mee willen organiseren.
NB: In Almere en Lelystad zijn de eerste dialoogbijeenkomsten bij de Dementietafel al geweest.

Daarnaast is er de mogelijkheid om als werkgroep-lid/vrijwilliger de training tot gespreksbegeleider te volgen (gratis, vanuit Zorg Verandert). Werkgroepleden van de Dementietafel Zuid-Holland en Flevoland hebben dat inmiddels gedaan. Ook hiervoor kun je je opgeven bij advies@kansplus.nl.

Meer informatie over de dialoog-methode: