Utrecht

De Ledengroep Utrecht

Het werkgebied van de ledengroep Utrecht omvat de volgende gemeenten:

Bunnik, Culemborg, De Bilt, De Ronde Venen, Hilversum, Houten, IJsselstein, Leerdam, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijdemeren, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zederik, Zeist.

Provinciaal netwerk lokale belangenbehartigers

Vanuit de ledengroep is het initiatief genomen om een provinciaal netwerk te ontwikkelen met actieve belangenbehartigers in adviesraden sociaal domein, cliëntenraden bij instelling, medezeggenschapsraden in het speciaal onderwijs. Doel van het netwerk is in eerste instantie om kennis en ervaring te kunnen delen. Of dit ook gaat leiden tot (soms) gezamenlijk optreden zal de praktijk leren.

Afscheid Hans van den Berg

Op 18 december 2021 heeft het bestuur van de ledengroep Utrecht formeel afscheid genomen van Hans van den Berg als medebestuurslid. Hans is ruim 21 jaar lid geweest van het lokale bestuur in Utrecht, Zeist en Amersfoort, en heeft in veel organen de belangen van mensen met een verstandelijke beperking behartigd. Omdat Hans inmiddels naar Heerlen is verhuisd, is onze voorzitter Henk Dijk voor deze gelegenheid afgereisd naar het zuiden.
Namens het landelijk bestuur van KansPlus heeft Henk de zilveren speld van verdienste met de bijbehorende oorkonde uitgereikt.

Als ledengroepbestuur Utrecht bedanken we Hans voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid.

 

 

DAGJE UIT ZATERDAG 6 NOVEMBER 2021

Op zaterdag 6 november was het weer zo ver. Een dagje uit. Deze keer naar Leerdam de glasstad. Om 9.15 uur kwam papa mij ophalen en we reden naar Blokhoeve in Nieuwegein waar de bus ons op kwam halen en ons naar Leerdam onder de rook van de glasfabriek zou brengen. Reden over de A2 naar Leerdam.

We moesten nog een eind rijden van de A2 en we reden Leerdam in. In Leerdam gingen we meteen op een restaurant boot. We moesten onze QR code laten zien en een mondkapje op dat was ook in de bus waar we een mondkapje moesten dragen. Toen we aan boord op onze plaats zaten mocht het mondkapje weer af. We kregen koffie met appeltaart en een lunch aan boord die bestond uit verschillende soorten brood zoals krentenbrood. Ook kregen we een kroket en een eitje en gewoon brood.

We gingen over de Linge varen. We kwamen langs Heteren, Kedichum, langs Asperen, en bij Arco gingen we draaien en weer terug naar Leerdam. We zagen veel huizen en boerderijen en boten aan de kant van her water. Ook zagen we trappetjes dat was om ‘s zomers te kunnen zwemmen.

Toen we terug in Leerdam waren konden we of een wandeling of winkelen. Papa en ik gingen een grote wandeling maken naar het glasmuseum waar we veel soorten glas zagen. We moesten een bepaalde route lopen en naar boven en met bruggen verbonden en je ging zigzag over de bruggen lopen. Al lopende over de bruggen keken we naar het glas. Papa heeft ook een bloemenvaas en die is dezelfde die we in het glasmuseum zagen. Er waren grote, midden grote en kleine bloemenvazen. We moesten 1 kant op door het museum lopen. Het glasmuseum is gevestigd in de woning van 1 van de directeuren van de glasfabriek.

De rest ging door het stadje wandelen. Ook gingen er mensen winkelen. Bijvoorbeeld een cd of een puzzelboekje kopen. Ook kon je naar het hofje van mevrouw van Aarde. In het glasmuseum kocht ik 3 kaarten als aandenken  van Leerdam. Daarna liepen papa en ik terug naar het punt waar de bus zou komen om ons terug naar de Blokhoeve in Nieuwegein terug bracht. We waren mooi op tijd bij de bus. Toen stapten we weer in de bus naar de Blokhoeve. Terug in Nieuwegein bracht. Daar vandaan bracht papa mij weer terug naar Faros.

Kees van Eck