Anders vasthouden

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen de behoefte hebben om meer eigen keuzen te maken en meer op eigen benen te gaan staan. Als ouder kun je je bezorgd voelen. Hoe leer je als ouder je kind ruimte te geven en los te laten? En toch te blijven ‘vasthouden’?

Dit geldt ook als de afstand met het kind noodgedwongen groter wordt, omdat hij niet meer thuis kan wonen en in zijn dagelijks leven door anderen begeleid of verzorgd moet worden. Ook hier kunnen zorgen over ontstaan. Hoe weet je zeker dat de begeleiders het goed doen?

In een samenwerkingsproject van SIEN, BOSK en KansPlus is gewerkt in een project met de titel ‘Anders vasthouden’. Het gaat er niet om dat zorgen aan de kapstok gehangen worden. Maar dat we leren om  anders vast te houden. De zorgen blijven en de band blijft belangrijk zowel voor het kind als voor de ouders, maar we kunnen anders met deze band omgaan. We moeten meer durven vertrouwen op het kind en op de begeleiders die dagelijkse verantwoordelijk voor zijn welzijn.

Heeft u vragen?
Neem contact op met ons Kennis- en adviescentrum via advies@kansplus.nl of via 030-2363750 (van maandag t/m donderdag van 10.00 uur tot 13.00 uur).