Wat betekent het om ouder te zijn?

Neem 100 verschillende ouders en je hoort wel 500 verschillende verhalen. Iedere ouder heeft zijn of haar eigen verhaal over wat het betekent om ouder te zijn van een kind met een (verstandelijke) beperking. En het is doorgaans ook niet één verhaal per ouder. Het ene verhaal gaat over het geluk dat je voelt omdat je ziet dat je kind gelukkig is. Een ander over de machteloosheid, of het verdriet als je ziet dat het met je kind even niet goed gaat. Of over de boosheid als je ziet dat je kind niet de zorg krijgt die nodig of zelfs afgesproken is. Of over de vermoeidheid van al het geregel en de bureaucratie waar je tegenaan kunt lopen.

Allemaal hebben we onze eigen ervaringen en verhalen. En al deze verhalen zijn de moeite waard om verteld en gehoord te worden. We gaan hier dus niet vertellen wat het betekent om ouder te zijn. We hopen dat u dat zelf zult doen en nodigen u uit om in het commentaarveld onder aan deze pagina uw verhalen met ons en andere bezoekers van de website te delen.

One thought on “Wat betekent het om ouder te zijn?

  1. Onze zoon Leen is enkele maanden geleden geopereerd aan staar. Hij had nog een zicht van 11%. Vanmorgen moest ik met hem naar Bartimeus voor een nieuw zicht-onderzoek. Blijkt dat hij nu op 25% zit en daarmee is zijn zicht meer dan verdubbeld. Ik voelde me inwendig blij worden toen ik dat hoorde. we hadden het overigens al wel gemerkt. Hij valt niet meer in slaap bij de TV maar kijkt geboeid naar programma’s die hij leuk vindt: programma’s over dieren en ‘de leukste thuis’. Daar kan hij nu weer smakelijk om lachen

Comments are closed.