De kracht van een netwerk- Samen Sterk

Broer of zus, kind, oom, buurman, leerling, medewerker, echtgenoot, collega in een organisatie, mede-supporter van een sportclub. Mensen hebben verschillende rollen. Deze rollen vertellen iets over de relatie die mensen met elkaar hebben. En wat mensen voor elkaar betekenen. We ondernemen samen dingen, helpen elkaar. We delen ervaringen en emoties zoals blijdschap en verdriet.

Hoe versterk je een netwerk? Het versterken van het netwerk kan gaan over het vinden van nieuwe vrienden en kennissen. Maar dat hoeft niet. Ook het herstellen van een eerder contact of het uitbreiden van een bestaand contact kan waardevol zijn. Maar hoe pak je dat nu aan? En wat zijn de ervaringen van mensen met een beperking en hun verwanten?

Voor wie? Er zijn verschillende workshops:
• Voor iedereen: mensen met een  beperking, hun verwanten en begeleiders.
• Voor afzonderlijke groepen.

Wat gaan we doen?
Mensen met een beperking gaan ontdekken welke rollen zij kunnen hebben. Hoe voelt dat? En wat kun je doen om met meer mensen contact te krijgen? Familie en verwanten krijgen inzicht in hun eigen rol en die van hun familielid met een beperking. Zij krijgen ideeën aangereikt wat ze kunnen doen om op een laagdrempelige manier hun familielid te helpen om contacten op te bouwen of te versterken.

Methodieken
We laten u kennismaken met bestaande methodieken zoals Persoonlijke Toekomst Planning, Sociale Netwerkstrategieën, Die ken ik. Maar laten u ook ervaren hoe het werkt. We maken daarbij gebruik van ervaringsverhalen van mensen met een beperking, hun familie en verwanten en begeleiders.

Meer informatie
Neem contact op met Dorien Kloosterman, d.kloosterman@kansplus.nl of (06) 46291032.