Van half september tot half november 2018 waren er verspreid over Nederland vijf SamenSterkdagen.

De bijeenkomsten werden vanuit ‘Ik doe mee! Samen sterk voor kwaliteit’ door de cliëntenorganisaties LFB, KansPlus, Ieder(in) en LSR georganiseerd voor mensen met een beperking, hun familie en vrienden en zorgprofessionals/begeleiders. Dit deden zij samen met en bij een gast-organisatie.

Bij de SamenSterkdag konden mensen elkaar ontmoeten, lezingen bezoeken en meedoen aan workshops. Voor iedereen die betrokken is, was er iets te doen: voor mensen die gebruik maken van zorg en ondersteuning, familie, medewerkers, vrijwilligers en cliëntenraden.

Het programma
We willen graag dat mensen met elkaar in gesprek gaan over onderwerpen uit de Kwaliteitsagenda Gehandicaptenzorg. Hierin staan afspraken over kwaliteit en over samenwerken aan nóg betere zorg en ondersteuning.

Het programma bestond onder andere steeds uit:

  • een gezamenlijk gedeelte
  • verschillende workshoprondes en lezingen
  • over onderwerpen die we samen met de gast-organisatie vaststellen
  • bijvoorbeeld over ‘leven in vrijheid’, ‘in gesprek over het ondersteuningsplan’, ‘toegankelijke informatie over zorg’, ‘versterken van medezeggenschap’, ‘de dialoog over goede zorg – goed leven voor ouderen’
  • tijd voor ontspanning en gezelligheid.

De workshops en lezingen werden samen met ervaringsdeskundigen verzorgd.

De SamenSterkdagen waren zeer succesvol en leerzaam. Kijk hier voor een uitgebreid verslag van de laatste SamenSterkdag in Losser.