KansPlus organiseert op 23 maart in Heerhugowaard een bijeenkomst over probleemgedrag bij mensen met een verstandelijke beperking

UPDATE:
In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus is deze bijeenkomst geannuleerd. Op een later tijdstip volgt meer informatie.

Het Zorginstituut Nederland onderzoekt hoe zorg wordt gegeven aan mensen met een verstandelijke beperking op het moment dat er sprake is van probleemgedrag. In samenwerking met KansPlus worden een aantal bijeenkomsten in het land georganiseerd om naasten de gelegenheid te geven hun ervaringen met de verleende zorg te delen.

De bijeenkomst in Noord Holland Noord is op:

Maandag 23 maart 2020 van 13.30 tot 16.00 uur

Locatie: Het Zakenstation. Stationsplein 99 1703 WE Heerhugowaard

Programma:                

  • 13.00 – 13.30: Inloop
  • 13.30 – 14.45: Wij beginnen de bijeenkomst met een verhaal van het Zorginstituut over het doel van het project en over de plek die uw ervaringen daarin hebben;
  • 13.45 – 14.45: We gaan in kleinere groepen uiteen zodat u alle ruimte heeft om uw ervaringen, oplossingen en tips te delen
  • 14.45 – 15.00: Pauze
  • 15.00 – 15.50: Uiteen in kleine groepen
  • 15.50 – 16.00: Gezamenlijke afsluiting

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor verwanten, familie of anderen die ervaring hebben met mensen met een verstandelijke beperking die probleemgedrag vertonen of vertoond hebben, zoals agressie of zelfverwonding. Het gaat daarbij om mensen met een verstandelijke beperking die een indicatie hebben voor een zorgprofiel wat VG 6 of VG 7 genoemd wordt.

Omdat gedrag vaak een signaal kan zijn van een onderliggend probleem dat moeilijk te duiden is, wordt dit ook wel ‘moeilijk begrepen’ of ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’ genoemd.

Bent u nauw betrokken bij iemand met een verstandelijke beperking die probleemgedrag heeft laten zien? Hoe is toen gezocht naar oorzaken van dit gedrag? Hoe werd u hierin betrokken? Wat heeft u geholpen in deze situatie? Wat had u liever anders gezien? Is uw bijdrage hierin meegenomen en hoe is dat gedaan? Wilt u dit delen met anderen? Kom dan naar de bijeenkomst op 23 maart.

Door uw deelname levert u een bijdrage aan het wetenschappelijk onderzoek van het Zorginstituut, ontmoet u andere naasten, deelt u elkaars ervaringen en krijgt u tips van elkaar. De resultaten van het onderzoek worden aan u teruggekoppeld.

Meer informatie over het project vindt u via deze link. U kunt ook bellen naar 0652396721 voor meer informatie.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar zzghz@zinl.nl