KansPlus zoekt nieuwe bestuursleden voor het landelijk bestuur

KansPlus zoekt leden voor het Landelijk Bestuur die vormgeven aan een dynamische belangenorganisatie die de kwaliteit van leven van mensen met een verstandelijke beperking voorop stelt.

KansPlus wil meer zijn dan zo maar een vereniging. Door middel van afspraken en afstemming met ledengroepen, cliëntenraden, familieverenigingen en andere organisaties in de zorg geven we inhoud aan onze opdracht van belangenbehartiging en individuele dienstverlening. Leden van KansPlus zijn het fundament van de vereniging. Ook het betrekken van andere groepen en verenigingen bij onze activiteiten vinden wij belangrijk.

De leden van het Landelijk Bestuur steken zelf de handen uit de mouwen, ondersteund door een professioneel bureau met een directeur. Dat vraagt dus om kennis van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en ook om bestuurlijk inzicht en handigheid. Bovendien vraagt het om beschikbaarheid je in te zetten, de KansPlus visie uit te dragen en om op bijeenkomsten een inbreng te hebben.

Het Landelijk Bestuur telt nu 4 leden. We streven naar totaal 7 leden. We zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden ter vervanging van zittende leden en om het huidige bestuur uit te breiden.

Benieuwd wat voor bestuursleden wij zoeken? Hierna volgt een korte beschrijving van de functies.

Voorzitter

Deze is het boegbeeld van KansPlus en is bij voorkeur een ervaringsdeskundige als verwant van een persoon met een verstandelijke beperking. De voorzitter weet wat leiderschap is van een organisatie. En kan leden en bestuursleden inspireren om zich in te zetten voor KansPlus. Veranderen en vernieuwen hoort daarbij als dat nodig is.

Een goed extern netwerk in de langdurige zorg is een pre. Maar ook om kunnen gaan met de verschillende groepen binnen het netwerk hoort er bij.
Verder is een goed werkgeverschap voor de bureaumedewerkers een vereiste, waarbij er sprake is van een goede samenwerking en verstandhouding met de directeur.

Bestuursleden:

  • die bekend zijn met zowel de inhoud van de zorg als met de wet- en regelgeving.
  • die kennis hebben van werk- en inkomen en maatschappelijke ondersteuning voor mensen met een beperking.
  • die een netwerk bij andere cliëntenorganisaties en zorgaanbieders hebben is een pre
  • die ervoor zorgen dat onze manier van werken, organiseren en communiceren is zoals de huidige tijd vraagt

Heb je belangstelling voor één van de functies? 

Wij maken graag kennis met je. Neem contact met Dickie van de Kaa, directeur van KansPlus via d.vandekaa@kansplus.nl of 030 2363744.

kansplus_advertentiebestuursleden_03032020