KansPlus tekent convenant medisch generalistische zorg voor mensen met een beperking

Medisch generalistische zorg (MGZ) gaat over de zorg die door huisartsen en artsen voor verstandelijk gehandicapten (AVG) geboden wordt aan mensen. In het convenant ‘Randvoorwaarden en facilitering medisch generalistische zorg voor mensen met een beperking’ slaan partijen de handen ineen om de medische zorg voor mensen met een beperking te waarborgen. KansPlus is een van de partijen die het convenant ondertekent.

Door diverse factoren kan goede medische zorg nu niet altijd goed geleverd worden. Denk daarbij aan deskundigheid, werkdruk, arbeidsmarktproblematiek, complexe vragen.

Door ondertekening van dit convenant en de daaruit voortvloeiende acties draagt KansPlus bij  aan het verbeteren van de kwaliteit en de toegankelijkheid van medische zorg. Dit in samenwerking met Ineen, LHV, VGN, NVAVG, ZN, V&VN en Ieder(in).

Belangrijk is dat mensen met een verstandelijke beperking bij een bezoek aan de huisarts voldoende ondersteuning en begeleiding krijgen. KansPlus zal zich hier samen met VGN voor inzetten. Ook zal KansPlus zich inzetten voor voldoende medische kennis en deskundigheid bij zorgmedewerkers. Dit  is essentieel.

KansPlus committeert zich aan de uitvoering van afgesproken acties. Via deze link kunt u de inhoud van het convenant lezen.

De ondertekening van het convenant was het eerste officiële optreden van Harold de Graaf, de nieuwe voorzitter van KansPlus. Namens KansPlus was hij samen met Dickie van de Kaa, directeur KansPlus, aanwezig bij de gezamenlijke ondertekening van het convenant op 29 oktober.

convenant medisch generalistische zorg voor mensen met een beperking