Tweede Kamerverkiezingen: Stem jij ook?

Workshops van ProDemos (online)

Net als eerdere jaren informeert ProDemos deelnemers tijdens een gratis workshop op een luchtige en begrijpelijke manier over de verkiezingen, deze keer online. Het wordt een interactieve bijeenkomst, doordat je de chat kunt gebruiken. ProDemos geeft de workshop twee keer: zaterdag 6 februari (10.00 – 12.00 uur) en woensdag 10 maart (10.00 – 12.00 uur). Het is mogelijk om individuele cliënten op de workshops te wijzen of om te organiseren dat u met een groep cliënten gezamenlijk de workshop volgt. De link om de workshop te volgen verschijnt op de dag zelf op de voorpagina van www.stemjijook.nl. Er is onbeperkt plek en vooraf opgeven is niet nodig. Meer informatie over de workshops.

Debat in Duidelijke Taal (livestream)

Op zaterdag 13 februari (14.00 – 15.30) vindt een verkiezingsdebat in Duidelijke Taal plaats. Dit debat is bedoeld om mensen met een licht verstandelijke beperking op een informele en aansprekende wijze te helpen om tot een stemkeuze te komen. Het is mogelijk om individuele cliënten op het debat te wijzen of om te organiseren dat u met een groep cliënten gezamenlijk het debat kijkt. De link om het debat live te kijken verschijnt op de dag zelf op de homepagina www.stemjijook.nl. Er is onbeperkt plek en vooraf opgeven is niet nodig. Meer informatie over het Debat in Duidelijke Taal.

 Verkiezingskrant en website

Speciaal voor de doelgroep is er een ‘Stem jij ook?’-verkiezingskrant ontwikkeld over de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. Een krant in simpele taal en met heldere illustraties. De kranten kunnen gratis besteld worden in pakketten van 25 stuks. Bestel de kranten via de webshop van ProDemos. De kranten worden vanaf februari geleverd. De website stemjijook.nl is vernieuwd, met nu nog toegankelijker informatie over de verkiezingen voor de doelgroep zelf. In de verkiezingskrant wordt geregeld naar deze website verwezen voor aanvullende filmpjes.

Toolbox
We bieden professionals een toolbox waarmee u zelf een workshop kunt organiseren. U moet hier wel bepaalde materialen voor afdrukken, soms ook op A3-formaat. Ook vindt u in de toolbox eenvoudige filmpjes (met en zonder ondertiteling/gebarentolk) met uitleg over de Tweede Kamer en waarom het belangrijk is om te gaan stemmen. De filmpjes zijn onder meer te bekijken via www.stemjijook.nl/filmpjes.

Nieuw: Aanbod van winnaars Challenge ‘Hoe bepaal ik mijn stem’
Op de website van Stem jij ook? komen ook filmpjes te staan over de politieke partijen. Het gaat om korte filmpjes waarin kandidaat-Kamerleden geïnterviewd worden door ervaringsdeskundigen over onderwerpen die hen aangaan. Doel is dat het de kijkers een indruk geeft van waar de verschillende partijen voor staan. De filmpjes zijn een initiatief van ASVZ, Reinaerde, Syndion, Philadelphia, Zorgbelang, WMO klankbordgroep en Ieder(in). Zij mogen dit initiatief uitvoeren als winnaar van de Challenge ‘Hoe bepaal ik mijn stem’ van de ministeries van VWS en BZK. Het tweede winnende initiatief van de challenge zijn kleurplaten die verschillende aspecten van de verkiezingen illustreren. De kleurplaten worden ontwikkeld door Mariska Lamiaud ontwerpstudio en zullen vanaf februari vanuit de toolbox te downloaden zijn in A3 en A4-formaat.