Congres Volwaardig Leven 29 november volledig digitaal

Op 29 november 2021 organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het congres Volwaardig leven. Gezien de oplopende aantallen coronabesmettingen vindt het congres volledig online plaats. Dagvoorzitter is Wendelien Wouters. Eva Eikhout komt met veel humor vertellen over haar visie op zorg. En natuurlijk staan er veel boeiende bijdragen van organisaties die meedoen aan het programma Volwaardig leven op het programma.
Dickie van de Kaa en Dorien Kloosterman van KansPlus houden sessies over de onderwerpen ‘Wat als ik het niet meer kan?’ en ‘De zorg: Waar moet ik zijn?’, speciaal voor naasten.

Meld je aan via de rode knop.

 

Een volwaardig leven voor mensen met een beperking. Een leven waarin zij naar eigen kunnen, meedoen in de samenleving. Waarin mensen zoveel mogelijk zelf kunnen bepalen welke zorg en ondersteuning zij wensen. Waarbij slimme technologische oplossingen ondersteunend zijn. Daar werken we met iedereen samen aan in de gehandicaptensector. En nu is het moment waarop we jou willen bijpraten over de opbrengst tot nu toe en onze plannen voor de toekomst. En laten mee beleven tijdens het gratis online congres Volwaardig leven.

Gevarieerd programma
Het online congres is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met de gehandicaptenzorg: mensen met een beperking, hun familie en vrienden, zorgmedewerkers, studenten, staf- en beleidsmedewerkers en bestuurders. We delen de resultaten van het programma Volwaardig leven: Talentontwikkeling, Pilots cliëntondersteuning, Vakmanschap, Naasten in beeld, Complexe zorg, Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg en Begeleiding à la carte. En we richten de blik op de toekomst: hoe houden we de goede samenwerking vast? Hoe blijven we samen werken aan betere zorg? Wat kun je de komende jaren verwachten?

Meld u (opnieuw) snel aan!

Gezien de oplopende aantallen besmettingen vinden wij het niet verantwoord om het fysieke deel van het congres te laten doorgaan. Het online programma gaat wel door. Op deze website vindt u meer info over het programma en het aanmelden. Had u zich al aangemeld voor het fysieke congres? Deze aanmelding komt te vervallen.

Praktische informatie

Datum: 29 november 2021

Tijden online congres: 13:00 – 16:30

Locatie: online

Voor wie: mensen met een beperking, ervaringsdeskundigen, naasten, zorgprofessionals, studenten, staf- en beleidsmedewerkers en bestuurders.

Kosten: gratis

Over Volwaardig leven
In Nederland leven ongeveer 2 miljoen mensen met een beperking. Van al die mensen hebben er 130.000 elke dag veel zorg nodig, hun hele leven lang. Voor deze mensen en hun naasten moeten de zorg en ondersteuning goed geregeld zijn. Want ook zij hebben recht op een fijn leven. Daarom startte het ministerie van VWS op 1 oktober 2018 het programma Volwaardig leven. Zo wil het ministerie ervoor zorgen dat mensen met een beperking de zorg krijgen die bij hen past, nu en in de toekomst. Lees meer over het programma Volwaardig leven op de VWS website Volwaardig leven