ZorgkaartNederland ook voor de gehandicaptenzorg

ZorgkaartNederland is de landelijke website waarop mensen aangeven wat hun ervaring is met zorg en ondersteuning. De meeste mensen kennen de Zorgkaart van de beoordelingen die daarop staan over bijvoorbeeld ziekenhuizen, specialisten en huisartsen. De Zorgkaart is inmiddels ook goedgevuld met ervaringen over de gehandicaptenzorg.

ZorgkaartNederland heeft samen met cliëntenorganisaties KansPlus, LFB, LSR en Ieder(in) gewerkt aan het toegankelijk maken van Zorgkaart voor mensen met een beperking.

Langdurige zorg

Op de Zorgkaart is ook informatie te vinden over bijvoorbeeld:

  • Je woonplek, verzorging en dagbesteding
  • Aanbieders langdurige zorg
  • Zorgboerderijen en kleinschalige wooninitiatieven
  • Zorg en ondersteuning voor persoonsgebonden budget (pgb)

De Zorgkaart is nog niet ‘klaar’. Mensen kunnen hun ervaringen met de gehandicaptenzorg altijd blijven delen op de Zorgkaart. Ook zorgaanbieders kunnen informatie aanleveren. Dit kan mensen helpen om een goede keuze te maken.

Ervaring delen

Wat jouw situatie ook is, het is belangrijk dat je een zorgaanbieder vindt die bij jou past. Heb je die gevonden? Help dan anderen door jouw ervaringen te delen op Zorgkaart. Ga naar ZorgkaartNederland en deel jouw ervaring.

Zelf je ervaring op de Zorgkaart zetten

Ook jij kunt een waardering geven over je zorgaanbieder. Kijk hier hoe het werkt: Hoe kan ik de vragenlijst invullen? (je gaat naar YouTube).

Er is ook een filmpje over Rico. Hij woont in een instelling voor begeleid wonen. Rico heeft begeleiding. Hij schrijft met wat hulp van zijn vader op Zorgkaart wat hij van de zorgaanbieder vindt. Kijk hier naar het filmpje: Rico vult de Zorgkaart in (je gaat naar YouTube).

Bron: Ieder(in)