Wegwijzer voor ouders en persoonlijk begeleiders bij ziekenhuisopname van hun kind/cliënt

Om de ziekenhuiszorg voor mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren heeft het Platform VG Brabant de wensen, behoeften en knelpunten in beeld gebracht. Daaruit hebben zij de ‘Wegwijzer voor ouders en persoonlijk begeleiders’ ontwikkeld.

De wegwijzer is ontwikkeld met hulp van ervaringsdeskundige ouders en is ondersteund en gefinancieerd door Zorgbelang brabant en het CZ Fonds. Ouders en persoonlijk begeleiders weten vaak het beste welke dagelijkse zorg en begeleiding er nodig is. Op het overdrachtsformulier in de Wegwijzer kunnen zij vooraf veel informatie over die specifieke zorg en gedrag vastleggen.  Het overdrachtsformulier helpt ouders en persoonlijk begeleiders en ziekenhuismedewerkers om samen goede passende zorg te regelen.

Op de website van Platform VG Zuidoost Brabant www.platformvgzuidoostbrabant.nl staat nog meer informatie en tips. Onder het thema ‘Ziekenhuiszorg’ staan aanbevelingen, filmpjes en goede praktijkvoorbeelden.

De wegwijzer is te downloaden op de website van Platform VG regio Zuidoost Brabant via  rubriek thema’s of via de volgende link.

2022-11Wegwijzer-voor-ouders-ziekenhuiszorg-