Actualisering van de wegwijzer 'Wat als ik het niet meer kan?'

‘Iedereen die zorg verleent aan iemand met een beperking, vraagt zichzelf wel eens af: wat als ik het niet meer kan? Deze en soortgelijke vragen kan je beantwoorden met de wegwijzer ‘Wat als ik het niet meer kan?’. Deze tool wijst je de weg naar informatie, organisaties, hulpmiddelen en websites voor het vinden van mogelijke antwoorden.’

 Op basis van de vragen van verzorgenden en naasten is deze tool ontwikkeld. Er komen verschillende thema’s aan bod. Denk aan bewustwording, zorg en wonen en omgaan met emoties. Elk thema bestaat uit 3 onderdelen: een beschrijving van het thema vanuit het perspectief van naasten, ervaringen van naasten en wat je kunt doen en waar je terecht kunt. Hierdoor haal je uit de wegwijzer allerlei richtingen zodat je kunt omgaan met de vraag ‘Wat als ik het niet meer kan?’.

We zijn benieuwd of er in het afgelopen jaar nieuwe informatie of kennis is ontwikkeld die we toe kunnen voegen aan de wegwijzer. Op welk thema is een vernieuwing? Of heeft er een update plaats gevonden?

Laat het ons weten via t.streng@vilans.nl, zodat we de wegwijzer kunnen aanvullen hiermee!

Je vindt de wegwijzer via deze link: Wat als ik het niet meer kan?