Gezocht: ouders van kinderen onder de 16 met een extra zorgvraag om mee te doen aan onderzoek naar veerkracht en burn-out

Het project Ouders in Evenwicht van Academische Werkplaats Viveon onderzoekt welke factoren veerkracht en burn-out beïnvloeden bij ouders van een kind onder de 16 jaar met extra zorgvraag. En ook: hoe vaak een burn-out bij hen voorkomt. Voor dit project zoeken zij ouders die een vragenlijst in willen vullen. Wil jij hen helpen?

Wellicht denk je: Maar ik ben al overbelast en dan moet ik zo’n lange vragenlijst invullen…
En toch is het de moeite waard, omdat jouw ervaringen kunnen helpen burn-out bij andere ouders te voorkomen. Bovendien kun je door jaarlijks mee te doen het verloop van je eigen proces zien. Je krijgt daardoor inzichten en je kunt reflecteren. En dat alleen al is goud waard.

Direct meedoen? In Kaart: aanmelden ouders (zelf) van kinderen.

Voor wie?

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder een heel brede groep Nederlandse ouders van kinderen onder de 16 jaar met een extra zorgvraag. Welke diagnose maakt dus niet uit: van de diagnose diabetes of kanker tot cerebrale parese, TOS, ADHD of een ernstig verstandelijke beperking. Ook als je kind geen diagnose heeft, maar je je zorgen maakt over je kind, kan je meedoen.

Ouders in Evenwicht is een project van Viveon (Academische Werkplaats ’s Heeren Loo – VU) en OuderInzicht. Voor meer informatie over Ouders in Evenwicht: https://oudersinevenwicht.wordpress.com/

Resultaten

De resultaten van dit onderzoek leiden tot praktische handvaten voor de praktijk. In de videopodcast die Ouders in Evenwicht opnam samen met Schouders.nl vertellen zij meer over het onderzoek en de praktische resultaten met daarin alvast wat handvaten voor ouders: (Sch)ouders – Zorgreisbegeleider | in gesprek over overbelasting en burn-out

Vragenlijst invullen

Ken jij of ben jij een ouder van een kind onder de 16 met een extra zorgvraag? Fijn als je de vragenlijst invult, of de link doorstuurt! Het invullen duurt ongeveer 20 minuten.

In Kaart: aanmelden ouders (zelf) van kinderen.