KansPlus themabijeenkomst en algemene vergadering 24 juni 2023

Op zaterdag 24 juni organiseert KansPlus een bijeenkomst over de Wet zorg en dwang en het werk van de cliëntenvertrouwenspersoon Wzd (CVP-Wzd). Deze bijeenkomst wordt gevolgd door de algemene vergadering.

De Wet zorg en dwang regelt sinds 2020 de rechten van mensen met een verstandelijke beperking die onvrijwillige zorg krijgen. Onvrijwillige zorg is zorg die wordt geboden waar iemand het niet mee eens is. De Wzd geldt niet alleen in zorginstellingen, maar bijvoorbeeld ook in de thuissituatie, logeeropvang en in kleinschalige woonvormen.

Iedereen die te maken kan krijgen met de Wet zorg en dwang heeft recht op een  cliëntenvertrouwenspersoon Wzd (CVP-Wzd). De cliëntenvertrouwenspersoon is er ook voor de vertegenwoordiger. Er is een Cliëntenvertrouwenspersoon Wzd die informatie zal geven over de Wet zorg en dwang en over het werk van de CVP-Wzd. Ook gaan we op een actieve en speelse manier aan de slag met het thema Wet zorg en dwang.

Voor wie:
voor leden en (familie)verenigingen die lid zijn van KansPlus en voor cliënten- en verwantenraden die aangesloten zijn bij VraagRaak.

Datum:
zaterdag 24 juni

Waar:

‘van Houten&co’ in Huis van Houten (ingang via de bibliotheek Houten)
Zaal Oranje
Onderdoor 160
3995 DX Houten (naast NS-station Houten)

Programma:

10.00 -10.30 uur: inloop
10.30 -12.30 uur: De Wet zorg en dwang en de cliëntenvertrouwenspersoon Wzd
12.30- 13.30 uur: lunch
13.30 -15.00 uur: algemene vergadering KansPlus ( zie https://www.kansplus.nl/leden/ledenvergaderingen-3/)

Kosten:
geen

Aanmelden:
Graag voor 15 juni via deze link: https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/av240623

Themabijeenkomst en algemene vergadering 24 juni 2023_def