Een leven lang moeder van een gehandicapt kind in KRO-NCRV 2Doc: Moederhart

“Job is 2 meter lang en al 58 jaar mijn baby. Ik zal voor hem blijven zorgen, zo lang ik dat kan” zegt de 91- jarige Tineke over haar zwaar gehandicapte volwassen zoon. Maar hoe lang houdt ze dat vol en wie heeft wie nodig: Job Tineke of Tineke Job? Het Nederlandse zorgsysteem heeft een waardig en betekenisvol leven hoog in het vaandel staan voor iedere bewoner, ook voor mensen die zwaar gehandicapt zijn. Groeiende personeelstekorten en budgetten die onder druk staan maken dat een moeilijke belofte. De rol van ouders is onmisbaar, juist in het bieden van dat beetje extra. KRO-NCRV zendt Moederhart uit op 9 mei 2024 om 22.05 uur op NPO 2.
Woensdag 8 mei wordt er aandacht aan Moederhart gegeven in Tijd voor Max van 17:10 – 17:50 op NPO 1 en donderdag 9 mei bij Spraakmakers tussen 10.30 en 11:30 uur op Radio 1.

Kijk hier een promotiefilmpje over de documentaire en hier een filmpje over de betrokkenheid van KansPlus bij de documentaire.