Een toekomstbestendig ouderinitiatief: hoe doe je dat?

Ouders van een kind met een (verstandelijke, psychische of meervoudige) beperking kunnen zelf een woonvorm opzetten waarin hun kinderen met zorg en ondersteuning kunnen wonen, als alternatief voor een plek in een zorginstelling. De zorg en ondersteuning kopen zij collectief in, met een pgb. Dat noemen we een Ouderinitiatief. Bij PGB-gefinancierde ouderinitiatieven staat de eigen regie centraal. De ouders willen zelf de kwaliteit van de zorg en begeleiding kunnen beoordelen en bewaken.

Maar hoe doe je dat? Wat is er eigenlijk nodig om een ouderinitiatief te starten? En hoe zorg je dat het blijft bestaan? Ook als de ouders er niet meer zijn? Welke problemen kom je tegen, hoe kom je aan bewoners, hoe vind ik een ouderinitiatief? Wie kan je helpen als je een ouderinitiatief wilt opzetten?

Dat zijn vragen die aan de orde komen op het symposium Kwaliteit in Eigen Regie op 16 november 2019, van 10.00 tot 17.00 uur in Tiel.

Het symposium wordt voor en door ouderinitiatieven georganiseerd door WoondroomZorg.
WoondroomZorg bestaat dit jaar 12,5 jaar en wil dat vieren met en voor ouderinitiatieven. Samen met Naar Keuze, KansPlus, Per Saldo, RPSW, de Grasboom, Chapeau Woonkringen , Mijn Eigen Thuis  en een groot aantal ouderinitiatieven is het programma uitgewerkt. Inbreng komt van ouderinitiatieven, de genoemde organisaties, VWS, Clientondersteuning Plus, MEE-Wonen en vele anderen. Deelname is mede dankzij financiële ondersteuning van VWS gratis. Inschrijving via de website Kwaliteit in Eigen Regie.